Online bijeenkomst In gesprek over eenzaamheid

Sinds corona zien we nog duidelijker dat het ervaren van eenzaamheid veel voor komt, bij alle lagen en leeftijdsgroepen van de bevolking. Daarom is het juist nu belangrijk om het effect van het gesprek te vergroten en aandacht te hebben voor mensen die eenzaamheid ervaren. Herken je dat en zou je graag meer aandacht willen besteden aan het bespreken van eenzaamheid?

Online bijeenkomst 1 september

Movisie heeft een routekaart ontwikkeld die je kan helpen om in gesprek te gaan over eenzaamheid. Ook ligt er een kant en klaar trainingshandboek voor je klaar om te gebruiken. Om je bekend te maken met deze materialen, organiseren we een gratis online bijeenkomst op 1 september 2020 van 14.00 tot 15.00 uur. In deze bijeenkomst maak je kennis met de producten van Movisie, wissel je met collega’s in het land hier over uit en kun je vragen aan ons stellen. Via onderstaand aanmeldformulier kun je je aanmelden.

Train-de-trainer

Als je andere professionals of vrijwilligers wilt trainen hoe zij in gesprek kunnen gaan over eenzaamheid, dan is de train-de-trainer ‘In gesprek over eenzaamheid’ misschien interessant voor je. We organiseren meteen na de zomer in Utrecht een driedaagse train-de-trainer in levende lijve! De data zijn:

Nieuwsgierig? In de online bijeenkomst op 1 september vertellen we alvast meer over de inhoud van de train-de-trainer.

Netwerk van trainers

Movisie heeft de wens om een breed netwerk van trainers in het leven te roepen voor het uitrollen van de training ‘In gesprek met eenzaamheid’. We streven er naar dat in elke provincie minimaal één trainer is die de training kan geven. Dus ben jij een enthousiaste trainer met affiniteit voor het thema eenzaamheid? Geef je dan op voor dit netwerk en schrijf je in voor de train-de-trainer.

Aanmelden Online bijeenkomst In gesprek over eenzaamheid