ONLINE BIJEENKOMST: Lokale aanpak van eenzaamheid

Werken aan een doordachte en duurzame aanpak

Hoe kun je binnen een gemeente het vraagstuk van eenzaamheid op zo’n manier aanpakken dat de mensen om wie het gaat daadwerkelijk bereikt worden én zich ondersteund voelen bij het duurzaam verbeteren van hun situatie? Deze vraag staat centraal bij de drie leerbijeenkomsten in 2020. Samen gaan we op zoek naar antwoord op deze vraag door kennis te delen, inspiratie uit praktijkvoorbeelden te halen en het delen van eigen ervaringen. We organiseren de leerbijeenkomsten dit jaar samen met het Actieprogramma Een tegen Eenzaamheid.

Thema: Corona en eenzaamheid

Vanwege de actualiteit hebben we het onderwerp van deze bijeenkomst gewijzigd en besloten de bijeenkomst online te organiseren. We richten ons tijdens deze online-bijeenkomst op wat de uitbraak van het corona-virus betekent voor de aanpak van eenzaamheid in gemeenten. We geven een kort overzicht van initiatieven die de afgelopen weken in gemeenten zijn ontstaan en gaan met drie gemeenten over hun aanpak in gesprek. 

Voor wie

De leerbijeenkomsten zijn dit jaar gericht op zowel beleidsmedewerkers van gemeenten (sociaal domein) als projectleiders van lokale aanpakken van eenzaamheid. Vanwege een beperkt aantal plaatsen kijken we bij de aanmelding of je tot de doelgroep behoort.

Tijd

Donderdag 2 april van 14.00 uur tot 15:30 uur.

De volgende bijeenkomsten zijn op 4 juni en 24 september.

Aanmelden

Vul dan het aanmeldformulier hieronder in. Deelname is gratis.

Afmelden

Let op, heb je je opgegeven en kun je er onverhoopt niet bij zijn? Meld je dan minimaal een week van tevoren af door een e-mail te sturen naar evenementen@movisie.nl

Aanmelden Leerbijeenkomst lokale aanpak eenzaamheid 2 april 2020