Online leerbijeenkomst voor gemeenten op 17 november

Verduurzamen aanpak eenzaamheid in onzekere tijden

Movisie organiseert op dinsdagmiddag 17 november de derde leerbijeenkomst voor gemeenten over de aanpak van eenzaamheid. Centraal staat dit keer hoe je de aanpak van eenzaamheid kunt verduurzamen.

Verduurzamen is extra van belang nu de coronacrisis aanhoudt en de gevolgen voor de beschikbare middelen groot blijken te zijn. Hoe zorg je ervoor dat je, ondanks beperkte middelen of bezuinigen, zo veel mogelijk bereikt met je activiteiten? Waar zet je in elk geval op in? Hoe maak je keuzes als het om doelgroepen gaat? Wat kun je doen om de kwaliteit van het bestaande aanbod te verbeteren? Kortom, hoe kun je, met beperkte middelen, een effectieve en duurzame aanpak eenzaamheid uitvoeren?

In de leerbijeenkomsten staat het met elkaar leren en verbeteren op basis van ervaringskennis, praktijkkennis en wetenschappelijke kennis centraal. Deelnemers gaan met praktische handvatten naar huis waar zij direct mee aan de slag kunnen.

Voor wie

De leerbijeenkomsten zijn dit jaar in de eerste plaats gericht op beleidsmedewerkers van gemeenten die de aanpak van eenzaamheid in hun portefeuille hebben. In sommige gemeenten is een projectleider aangesteld die in de gemeente de aanpak van eenzaamheid in de gehele gemeente coördineert. Ook deze projectleiders zijn van harte welkom. 

Tijd en locatie

  • Dinsdag 17 november 2020, 14.00-16.30  uur
  • Locatie: digitaal (via Zoom, de link volgt na aanmelding)

Programma

  • Welkom
  • Inleiding over het verduurzamen van de aanpak van eenzaamheid (Jan Willem van de Maat, Movisie)
  • De gemeente Zoetermeer en Stein vertellen over hoe zij met beperkte middelen hun aanpak van eenzaamheid toch duurzaam neerzetten
  • Uitwisselen van ervaringen en tips in subgroepen
  • Plenaire terugkoppeling en afsluiting

Aanmelden kan via onderstaand formulier. De leerbijeenkomst vindt online plaats.

Meer inspiratie

Aanmelden Online leerbijeenkomst verduurzamen aanpak eenzaamheid in onzekere tijden