Online Leerbijeenkomst: Sport en bewegen helpen problemen voorkomen, maar hoe organiseren we het effectief?

Een gezonde leefstijl met aandacht voor sport en bewegen kan positief bijdragen aan het welbevinden van burgers in een kwetsbare positie. Door het coronavirus zijn we daarvan misschien nog meer doordrongen dan daarvoor. In veel gemeenten doen flink wat mensen mee aan diverse initiatieven rond sport en bewegen, ook inwoners die in een kwetsbare positie verkeren. Sportakkoorden tussen samenwerkingspartners vormen daarbij vaak een belangrijk fundament.

In andere gemeenten verloopt de samenwerking tussen sport en sociaal werk juist niet optimaal. De financiering van plannen kan daarbij een knelpunt zijn. Wat is nodig om samenwerking en randvoorwaarden te verbeteren zodat meer inwoners die in een kwetsbare positie verkeren, kunnen sporten en bewegen? En wat kunnen we leren van goede voorbeelden uit de praktijk? Dit onderwerp en deze vragen staan centraal in de online leerbijeenkomst van Movisie.

Voor wie?

Sociaal werkers, buurtsportcoaches, beleidsmakers Wmo & sport, vrijwilligers en anderen in sociaal werk en sport die betrokken zijn bij initiatieven rond sport en bewegen in gemeenten.  

Tijd en locatie

Vrijdag 26 juni van 10.00 uur tot 11.30 uur. De bijeenkomst vindt online plaats.

Programma

  • Welkom door Olaf Stomp, communicatieadviseur Movisie.
  • Inleiding op het onderwerp door Bora Avric, senior adviseur Movisie.
  • Meerwaarde sport en bewegen en buurtsportcoaches in de wijk, door Marloes Aalbers, Kenniscentrum Sport & Bewegen.
  • Positieve gezondheid in beweegprogramma Erbij Horen, kwesties rond samenwerking en financi├źn, door Erik Puyt, Team Sportservice Haarlemmermeer.
  • Uitwisselen van ervaringen en tips.

Aanmelden

Kom je ook? Vul dan het aanmeldformulier hieronder in. Deelnemen is gratis.

Afmelden

Let op, heb je je opgegeven en kun je er onverhoopt niet bij zijn? Meld je dan minimaal een week van tevoren af door een e-mail te sturen naar evenementen@movisie.nl.

 

Online Leerbijeenkomst: Sport en bewegen helpen problemen voorkomen, maar hoe organiseren we het effectief?