Online Leerbijeenkomst: Sport en bewegen helpen problemen voorkomen, maar hoe organiseren we het effectief? (deel 2)

Dit is de tweede aflevering van een online leerbijeenkomst over dit onderwerp. De eerste was op 26 juni 2020. Ben je daar niet bij geweest maar wil je de aflevering in oktober wel bijwonen? Dat kan prima. We belichten namelijk andere facetten van het vraagstuk in deze tweede bijeenkomst.

Een gezonde leefstijl met aandacht voor sport en bewegen kan positief bijdragen aan het welbevinden van burgers in een kwetsbare positie. Door het coronavirus zijn we daarvan misschien nog meer doordrongen dan daarvoor. In veel gemeenten doen flink wat mensen mee aan diverse initiatieven rond sport en bewegen, ook inwoners die in een kwetsbare positie verkeren.  

In andere gemeenten verloopt de samenwerking tussen sport en sociaal werk en andere betrokkenen niet optimaal. Wat is nodig om samenwerking en randvoorwaarden te verbeteren zodat meer inwoners die in een kwetsbare positie verkeren, kunnen sporten en bewegen?
In deze bijeenkomst verdiepen we ons in de randvoorwaarden voor samenwerking en voorbeelden van goede samenwerking in de praktijk.  

Voor wie?

Sociaal werkers, buurtsportcoaches, beleidsmakers Wmo & sport, vrijwilligers en anderen in sociaal werk en sport die betrokken zijn bij initiatieven rond sport en bewegen in gemeenten.  

Tijd en locatie

Vrijdag 9 oktober van 10.00 uur tot 11.30 uur. De bijeenkomst vindt online plaats.

Programma

  • Welkom door gespreksleider Olaf Stomp, communicatieadviseur Movisie
  • Inleiding op het onderwerp door Hilde van Xanten, senior adviseur Movisie
  • Samenwerking in de praktijk; hoe in Tilburgse wijken fysiotherapeuten, het sportbedrijf en het sociaal werk bewegen in groepsverband mogelijk maken door Sule Kaplan, sociaal werker bij ContourdeTwern
  • Wat de gemeente kan doen om de samenwerking tussen sport & bewegen en sociaal werk te versterken door Corniel Groenen, afdelingshoofd Sport & Recreatie gemeente ’s-Hertogenbosch en Voorzitter Commissie Sport van de Vereniging Sport en Gemeenten
  • Uitwisselen van ervaringen en tips

Aanmelden

Met het formulier hieronder kun je je direct aanmelden voor de bijeenkomst.

Afmelden

Let op, heb je je opgegeven en kun je er onverhoopt niet bij zijn? Meld je dan minimaal een week van tevoren af door een e-mail te sturen naar evenementen@movisie.nl.

Aanmelden Online Leerbijeenkomst: Sport en bewegen (deel 2) 9 oktober 2020