Online Q&A: in gesprek met ervaringsdeskundigen armoede & schulden

Onderdeel van de Challenge Armoede & Schulden

Hoe ondersteun je mensen die niet rond kunnen komen? En wat willen mensen die te kampen hebben met schulden of armoede eigenlijk zelf? In de week van de Challenge Armoede & Schulden organiseren we een Q&A met twee ervaringsdeskundigen. Zij vertellen jou hoe zij in de problemen zijn geraakt én wat hen geholpen heeft om daar weer uit te komen. Zij zijn bereid om antwoord te geven op alle vragen waar jij in de praktijk mee worstelt. Het verhaal van de ervaringsdeskundigen geeft jou nieuwe inzichten en handvatten om betere ondersteuning te bieden. Ben jij erbij?  

De ervaringsdeskundigen

Simone de Bruijn is ervaringsdeskundige vanuit MIND en van daaruit tevens afgevaardigde bij de Landelijke Cliëntenraad (LCR). Vanuit haar werk kent zij veel mensen met psychische problematiek die kampen met armoede en schulden. Daarnaast heeft zij haar eigen ervaring. Toen haar vriend overleed in 2019, raakte zij in de schulden. Zij vertelt ons welke gevolgen dat had voor haar denken en handelen. Wat heeft haar destijds nou echt geholpen en wat juist niet?

Daisy Passon (26) is vrijwilliger bij Opr€cht in Arnhem, een initiatief dat zich inzet voor jongeren met geldproblemen. Zij vertelt hoe zij als jongere verslaafd raakte en vanwege forse schulden in de daklozenopvang terecht kwam. Inmiddels is zij drugsvrij, werkt met een bewindvoerder aan haar financiële situatie en heeft weer een eigen woning.

Aanmelden

Ben jij er ook bij op woensdag 27 oktober van 10.00 - 11.30 uur? Schrijf je in en denk alvast na over de vragen die jij zou willen stellen tijdens de bijeenkomst.

Schrijf je in

Challenge Armoede en Schulden

Hoe ondersteun je mensen die niet rond kunnen komen? Veel professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen die werken met mensen worstelen met deze vraag. Jij ook? Speciaal voor jou is daarom deze challenge ontwikkeld. Met slechts één korte opdracht per dag krijg jij dit jaar zowel algemene kennis over armoede en schulden, als extra informatie over de relatie tussen armoede, schulden en psychische problematiek. Hierdoor kun jij deze mensen beter helpen.Van 25 tot en met 29 oktober 2021 organiseren wij deze challenge. Iedere deelnemer krijgt elke dag automatisch een korte opdracht toegestuurd. Meedoen kost je gemiddeld een kwartier per dag. 

Meld je aan