Online themasessie Doorbreken van genderrollen: mannen aan het geboorteverlof en vrouwen aan de top

Kennisweek Gender & Arbeidsmarkt

Als onderdeel van de online Kennisweek Gender & Arbeidsmarkt organiseert Rutgers op donderdag 8 oktober van 13.00 tot 15.00 uur, de themasessie Doorbreken van genderrollen: mannen aan het geboorteverlof en vrouwen aan de top. De sessies zijn bedoeld voor organisaties en bedrijven om hun kennis en expertise te vergroten op het brede spectrum van het onderwerp gender(diversiteit).

Deze themasessie organiseren we in samenwerking Lean in. Zorgende mannen en topvrouwen zijn anno 2020 heel gewoon. Toch zien we dat traditionele genderrollen nog steeds ambities van werknemers in de weg zitten. Mannen ervaren obstakels om hun ambitie als vader vorm te geven en vrouwen om hun ambitie om topvrouw te worden te realiseren. Hoe doorbreken we deze hardnekkige genderrollen en geven we werknemers de ruimte om thuis en op het werk hun ambities te realiseren?

Tijdens deze sessie zullen inhoudelijke bijdragen worden geleverd door Ilze Smit van Rutgers en Melissa Romero van Lean In. Melissa zal haar bijdrage in het Engels doen; reacties en vragen kunnen in het Nederlands gesteld worden. Namens de Alliantie Genderdiversiteit zal Karlijn de Bl├ęcourt je verwelkomen als host van deze themasessie.

Aanmelden

Meld je nu aan voor deze themasessie. Ben je nieuwsgierig naar de andere sessies tijdens de online Kennisweek Gender & Arbeidsmarkt? Bekijk dan het weekprogramma. Hier vind je ook de ochtendsessies van deze dag.

Aanmelden