Online themasessie: De kracht van gemeenschappen

Sterke gemeenschappen dragen bij aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke problemen. Vanuit deze gedachte ontwikkelde WIJ Groningen met een aantal externe specialisten de training Samenlevingsopbouw voor haar medewerkers. Hierin staat de kracht van gemeenschappen centraal. Tijdens een online sessie op 1 december presenteert WIJ Groningen hun werkwijze en gaan we daarover met elkaar in gesprek.

Veel wijkteams hebben de ambitie om de wijk, de gemeenschap waarin zij werken, te versterken. En om meer te gaan werken aan collectieve oplossingen die uit de samenleving zelf komen. Tegelijkertijd gaat in het dagelijks werk de meeste aandacht, tijd en energie op aan individuele casuïstiek. Hoe doorbreken we die spiraal en gaan we ons meer richten op de gemeenschap?  

Na het volgen van de training gaan medewerkers van WIJ Groningen nu in hun eigen teams op zoek naar manieren om bij te dragen aan vitale en veerkrachtige gemeenschappen. Wat kunnen we leren van WIJ Groningen? Wat zijn de ervaringen in andere wijkteams?  Praat mee en meld je aan. 

Deze sessie wordt door Integraal Werken in de Wijk (samenwerking van Movisie, NJI, Vilans en NCJ) en de Associatie Wijkteams georganiseerd. Momenteel werken zij aan een gezamenlijk essay over dit actuele thema, deelnemers ontvangen dit essay in de loop van december.

Logo van IWW en Associatie Wijkteams

De kracht van gemeenschappen