Online themasessie #MeToo op de werkvloer

Kennisweek Gender & Arbeidsmarkt

Als onderdeel van de online Kennisweek Gender & Arbeidsmarkt organiseert Emancipator op woensdag 7 oktober, van 13.00 tot 15.30 uur, de themasessie #MeToo op de werkvloer. De sessies zijn bedoeld voor organisaties en bedrijven om hun kennis en expertise te vergroten op het brede spectrum van het onderwerp gender(diversiteit).

Emancipator werkt sinds 2016 aan het betrekken van mannen bij het voorkomen van geweld. Sinds in 2017 #metoo met een vloedgolf aan op Twitter gedeelde ervaringen met seksueel grensoverschrijdend gedrag losbarstte, is de noodzaak daarvan alleen maar duidelijker geworden. Ook op de werkvloer. Daarom deze sessie over #metoo op de werkvloer.
 
Deze themasessie organiseren we in samenwerking met Marijke Naezer, Fairspace en Anneke van Heek. Hoe voorkomen we grensoverschrijdend gedrag binnen organisaties en bedrijven? Marijke Naezer leidt de sessie in met een lezing over ‘Wangedrag in de wetenschap’, gebaseerd op het mede door haarzelf uitgevoerde onderzoek ‘Harassment in Academia’ van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren. Stichting Fairspace geeft een introductie van hun workshop die zij houden op vrijdagochtend 9 oktober om 9.30 uur, met praktische en creatieve strategieën voor omstanders om geweld en intimidatie te voorkomen. Emancipator geeft inzicht in het betrekken van jongens en mannen bij het voorkomen van geweld op basis van de ervaringen met de White Ribbon Campagne en IMAGINE workshops. Diversiteit Adviseur Anneke van Heek sluit de sessie af met een lezing over gendergelijkheid in organisaties als voorwaarde voor het voorkomen van #MeToo op de werkvloer.

Patrick Engels van Emancipator zal je verwelkomen als host van deze themasessie.

Aanmelden

Meld je nu aan voor deze themasessie. Ben je nieuwsgierig naar de andere sessies tijdens de online Kennisweek Gender & Arbeidsmarkt? Bekijk dan het weekprogramma. Hier vind je ook de ochtendsessies van deze dag.

Aanmelden