Online themasessie Transgender personen op de werkvloer

Kennisweek Gender & Arbeidsmarkt

Als onderdeel van de online Kennisweek Gender & Arbeidsmarkt organiseert Transgender Netwerk Nederland op dinsdag 6 oktober, van 13.00 tot 15.00 uur, de themasessie Transgender personen op de werkvloer. De sessies zijn bedoeld voor organisaties en bedrijven om hun kennis en expertise te vergroten op het brede spectrum van het onderwerp gender(diversiteit).

In deze sessie staan persoonlijke ervaringen over genderdiversiteit op de werkvloer centraal, van zowel werkgevers als werknemers. Met anekdotes en harde cijfers staan we stil  bij het perspectief van transgender werknemers en werkzoekenden. Waar loopt een transgender persoon tegenaan op de werkvloer? En welke diversiteit is er in transgenderidentiteiten en ondersteuningsbehoeftes?

Tot slot kijken we naar het beleid van organisaties: in hoeverre werkt het diversiteits- en inclusiebeleid ook voor transgender werknemers? Waar loop je zelf tegenaan in het voeren van een transgendervriendelijk beleid? We bespreken interventies die uit onderzoek en uit de praktijk effectief zijn gebleken voor een transgender-inclusieve werkvloer. We delen tips en good practices van ervaringsdeskundige werkgevers.

Tijdens deze sessie zullen inhoudelijke en persoonlijke bijdragen worden geleverd door o.a. Merle Bartsch van onderzoeksbureau Panteia, Remke Verdegem, bestuurslid werk en onderwijs van TNN, mr. Caroline Pronk, van Pronk Advocatuur B&C Melissen, en Brand Berghouwer, NOBCO-coach en voorzitter van TNN. Namens de Alliantie Genderdiversiteit zal Charlot Pierik je verwelkomen als host van deze themasessie.

Aanmelden

Meld je nu aan voor deze themasessie. Ben je nieuwsgierig naar de andere sessies tijdens de online Kennisweek Gender & Arbeidsmarkt? Bekijk dan het weekprogramma. Hier vind je ook de ochtendsessies van deze dag.

Aanmelden