Online Train-de-trainer Werken met het Vlaggensysteem

Heb je de basistraining Werken met het Vlaggensysteem gevolgd en ben je enthousiast? Dan is de train-de-trainer iets voor jou! Het Vlaggensysteem werkt met een train-de-trainer constructie. Zo blijft het Vlaggensysteem een levende interventie die meegaat met de meest recente ontwikkelingen. In deze train-de-trainer leer je andere professionals te stimuleren en te ondersteunen in het gebruik van het Vlaggensysteem.

Het kenmerk van deze train-de-trainer is dat je leert hoe je zelf de basistraining Werken met het Vlaggensysteem kunt geven, en hoe je diverse werkvormen kunt inzetten om seksualiteit bespreekbaar te maken met je team, kinderen en jongeren. De inhoud van een train-de-trainer is dus vooral gericht op werkvormen als presenteren, feedback geven en het proces managen. Je gaat zelf aan de slag met het uitvoeren van de diverse trainingsonderdelen.

Wanneer en waar

De online Train-de-trainer Werken met het Vlaggensysteem bestaat uit 6 halve dagen van 9.00 uur tot 12.00 uur op: 2 december 2020, 4 december 2020, 6 januari 2021, 8 januari 2021, 3 februari 2021 en 5 februari 2021.

Aanmelden via de website van het Vlaggensysteem

Voor wie?

Je hebt de basistraining Werken met het Vlaggensysteem gevolgd en wil deze overdragen aan collega’s en hierop beleid ontwikkelen.

Beoogde resultaten

Na afloop van de train-de-trainer ben je op de hoogte van de manier waarop je het Vlaggensysteem kunt overdragen.

  • Je hebt geoefend met diverse elementen van de overdracht op het niveau van kennis, attitude en vaardigheden.
  • Je hebt (indien gewenst) een plan van aanpak klaar voor de implementatie van het Vlaggensysteem in je eigen bedrijf, school of instelling.
  • Je hebt zicht op je eigen waarden, normen en kwetsbaarheden ten aanzien van de problematiek.

Voor het volgen van deze training moet je in het bezit zijn van het boek 'Vlaggensysteem: reageren op seksueel (grensoverschrijdend) gedrag van kinderen en jongeren'. Je kunt dit onder andere aanschaffen via Sensoa of via Maklu.

Accreditatie

  • Deelname aan deze training levert 42,5 registerpunten op voor het opleidingstraject in het Registerplein geregistreerde maatschappelijk werkers en jeugdzorgwerkers.
  • Deelname aan deze training (ID-nr 293981) levert 12 registerpunten op voor het opleidingstraject – diagnostiek voor in het Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG) geregistreerde kinder- en jeugdpsychologen en orthopedagoog-generalisten.
  • Deelname aan deze training (ID-nr 293981) levert 24 registerpunten op voor de herregistratie voor in het Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG) geregistreerde kinder- en jeugdpsychologen en orthopedagoog-generalisten.
  • Deelname aan Train-de-trainer Werken met het Vlaggensysteem (ID nummer: 186251) levert 12 registerpunten op voor de ELP herregistratie.
  • Deelname aan deze training (SKJ199788) levert 40 registerpunten op voor het opleidingstraject voor in het SKJ geregistreerde jeugdzorgwerkers. 

Website Vlaggensysteem