Online workshop: Het inzetten van ervaringsdeskundigen binnen beleid

De gemeente Meppel heeft sinds 2018 een ervaringsdeskundige toegevoegd aan het beleidsteam Amoede en Schulden om de leefwereld en de systeemwereld beter met elkaar te verbinden. De meerwaarde van de inzet van de ervaringsdeskundige heeft zich inmiddels bewezen. In deze workshop wordt ingegaan op de aanpak, succesverhalen en het doorontwikkelen van ervaringsdeskundigheid in beleid.

Deze workshop is onderdeel van een reeks online workshops Structureel denken en werken vanuit de leefwereld, die Movisie in 2024 organiseert.

Lees meer: Ervaringsdeskundigheid in Meppel: op een tandem tegen armoede | Movisie

Wat is de aanpak in de workshops?

‘In elke workshop staat een praktijkvoorbeeld centraal dat we samen verkennen. En we gaan met de gemeenten aan de slag met de vele vragen waar ze mee worstelen. Bijvoorbeeld hoe ze binnen de organisatie ruimte kunnen maken voor ervaringskennis. Of hoe ze de juiste participatievormen vinden om álle relevante groepen inwoners te bereiken. En hoe ze kunnen omgaan met tegenstrijdige behoeftes van inwoners. In de workshops halen we met enkele reflectievragen op welke vraagstukken verder leven bij de deelnemers en welke behoeften zij hebben om hiermee aan de slag te gaan. Op basis daarvan bepalen we de verdere programmering. Samen met deelnemers onderzoeken we wat nodig is om structureel te gaan denken en werken vanuit de leefwereld. Na elke workshop publiceren we een artikel met inzichten en geleerde lessen.’

Meld je via het onderstaande formulier aan voor deze workshop.

Workshop 2: het inzetten van ervaringsdeskundigen binnen beleid - 27 juni 2024