Ontdek de voordelen van sociale technologie

23 november 2017

Zien hoe nieuwe technologie wordt gebruikt, ervaren welke tools er zijn om je werk te vergemakkelijken: dát is de sociale technologie safari. Tijdens de Week van Mediawijsheid stappen we op de Bus to the Future om organisaties en plekken te bezoeken die innovatief bezig zijn met het toepassen van sociale technologie in het sociaal domein. Ga je mee op avontuur?

De Bus to the Future geeft je een uniek kijkje in de keuken van een ander. Hoe deel je als sociaal werkers op een laagdrempelige manier informatie? Hoe ga je om met het privacyvraagstuk? Hoe sluit je aan op het social-mediagebruik van je cliënten? Wat zijn goeie apps voor buurtnetwerkers, woonbegeleiders, mantelzorgondersteuners en ouderenadviseurs? Je wisselt ervaringen uit en word je bewust van alle mogelijkheden die sociale technologie biedt.

Sociale technologie draagt bij aan hulpverlening die beter past bij de behoeften van de doelgroep’ – deelnemer safari november 2016

Dus: ben jij uitvoerend professional, manager, werkzaam bij de gemeente binnen het sociaal domein, burger/ervaringsdeskundige binnen welzijn of ben je student en supernieuwsgierig hoe ‘anderen’ sociale technologie inzetten? Ga dan zeker mee op 23 november en ontdek wat er allemaal mogelijk is!

Programma

Er wordt hard gewerkt aan het samenstellen van een gevarieerd programma met praktische insteek. Zodra er meer bekend is over de deelnemende initiatieven kondigen we dat aan op deze pagina en in het Facebook evenement. Binnenkort kun je dus meer lezen over de locaties, de opstapplek en de kosten. Heb je andere vragen? Neem dan contact op met Brechtje Walburgh Schmidt of Kitty van den Hoek. Wil je door ons op de hoogte gehouden worden over de safari? Vul dan dit formulier in.

Sociale Technologie, wat is dat eigenlijk en waarom zou ik er iets vanaf willen weten?

Sociale technologie is de verzamelterm van alle technologische hulpmiddelen die binnen het sociaal domein worden ingezet. Sociale technologie versterkt de hulp- en dienstverlening, vergroot het (zelf-) organiserend vermogen van professionals en cliënten en stimuleert uitwisseling van kennis en ervaring. Als projectteam Sociale Technologie vragen we vanuit Movisie aandacht voor het toenemende belang van sociale technologie binnen zorg & welzijn. Ons doel is om door middel van activiteiten en kennisverspreiding het sociaal domein voor te bereiden op een toekomst waarin digitale toepassingen onmisbaar zijn.

Kennisdossier