Ontdek de voordelen van sociale technologie

23 november 2017

Zien hoe nieuwe technologie wordt gebruikt, ervaren welke tools er zijn om je werk te vergemakkelijken: dát is de sociale technologie safari. Tijdens de Week van de Mediawijsheid (17 t/m 24 november) stappen we op de Bus to the Future om organisaties en plekken te bezoeken die innovatief bezig zijn met het toepassen van sociale technologie in het sociaal domein. Ga je mee op avontuur?

De Bus to the Future geeft je een uniek kijkje in de keuken van een ander. Hoe deel je als sociaal werkers op een laagdrempelige manier informatie? Hoe ga je om met het privacyvraagstuk? Hoe sluit je aan op het social-mediagebruik van je cliënten? Wat zijn goeie apps voor buurtnetwerkers, woonbegeleiders, mantelzorgondersteuners en ouderenadviseurs? Je wisselt ervaringen uit en word je bewust van alle mogelijkheden die sociale technologie biedt.

Sociale technologie draagt bij aan hulpverlening die beter past bij de behoeften van de doelgroep’ – deelnemer safari november 2016

Dus: ben jij uitvoerend professional, manager, werkzaam bij de gemeente binnen het sociaal domein, burger/ervaringsdeskundige binnen welzijn of ben je student en supernieuwsgierig hoe ‘anderen’ sociale technologie inzetten? Ga dan zeker mee op 23 november en ontdek wat er allemaal mogelijk is!

Programma

Let op: de volgorde van het programma en de tijden (op start- en eindtijd na) zijn nog onder voorbehoud.

Tijd Activiteit
08:45 uur Welkomstwoord in De Eenhoorn Amersfoort
09:00 Praktijkverhaal: workshop van Schulden de Baas
10:00 All aboard: vertrek bus naar de Amerpoort!
10:30

Na ontvangst duiken we het Innovatielab in:

  • Hoe maak je een zorginstelling tech-minded?
  • Met welke tools experimenteert de Amerpoort?
12:00 All aboard again: we vervolgen onze busrit met lunch
13:15 Aankomst bij de HAN in Nijmegen
13:30 Inleiding door Maurice Magnée: 'Online interventies voor jongeren met een vorm van autisme'
14:15 iXperium Health: High tech voor zorg en welzijn kun je hier zelf ervaren. Daarnaast vertelt jongerenwerker Harm Verbiesen van Sociom wat over 'Appke'.
15:15 All aboard: op naar volgende locatie de Allesbinder in Nijmegen
15:30
  • Social Tech Talk 1: ‘Ongelijkheid en empowerment in het digitale tijdperk’ door HAN-onderzoeker Erik Jansen
  • Social Tech Talk 2: ‘Van co-design naar redesign: hoe kunnen sociale professionals zich nieuwe technologie eigen maken?’ door Judith Boonstra van Saxion
16:30 Afronding: drinks & bites
17:00 Bus vertrekt weer richting Amersfoort

De kosten bedragen €50 voor de hele dag inclusief lunchpakket, goodiebag en koffie/thee. Voor studenten en ervaringsdeskundigen geldt er een gereduceerd tarief van €25. Tickets koop je hier. Vergeet niet om je aan te melden voor het Facebook evenement, hier maken we in de loop naar 23 november steeds meer op bekend over de inhoud van het programma! Heb je andere vragen? Neem dan contact op met Brechtje Walburgh Schmidt of Kitty van den Hoek.

Sociale Technologie, wat is dat eigenlijk en waarom zou ik er iets vanaf willen weten?

Sociale technologie is de verzamelterm van alle technologische hulpmiddelen die binnen het sociaal domein worden ingezet. Sociale technologie versterkt de hulp- en dienstverlening, vergroot het (zelf-) organiserend vermogen van professionals en cliënten en stimuleert uitwisseling van kennis en ervaring. Als projectteam Sociale Technologie vragen we vanuit Movisie aandacht voor het toenemende belang van sociale technologie binnen zorg & welzijn. Ons doel is om door middel van activiteiten en kennisverspreiding het sociaal domein voor te bereiden op een toekomst waarin digitale toepassingen onmisbaar zijn.

Kennisdossier