Praktijktafel: samen tegen eenzaamheid

20 februari 2018

Ministerie van Volksgezond, Welzijn en Sport, en Coalitie Erbij organiseren 20 februari de praktijktafel 'Samen tegen eenzaamheid'. Tijdens deze bijeenkomst komen we graag samen met u tot een menukaart voor lokale coalities: uit welke werkzame elementen kan gekozen worden om eenzaamheid lokaal te signaleren en te doorbreken? Dit is een mooie opmaat voor de coalitiebesprekingen na de gemeenteraadsverkiezingen.

Coalitie Erbij: 'We zien dat er al veel prachtige initiatieven zijn van mensen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en bestuurders die binnen hun invloed het verschil aan het maken zijn in het signaleren en doorbreken van eenzaamheid. We willen lokale coalities ruimte geven om impact te maken. Om andere gemeenten en organisaties te motiveren en inspireren, willen we de ideeën en voorbeelden die al zijn ontwikkeld bij elkaar brengen. Dat zal een dynamisch proces blijven, maar een start willen we alvast maken op dinsdag 20 februari van 9:30-12:30.'

Meer informatie & aanmelden

De praktijktafel vindt plaats op 20 februari van 9:30-12:30 uur in Supernova/Jaarbeurs Utrecht. De bijeenkomst is voor de kennispartners, de (lokale)veldpartijen en de landelijke partijen om te horen wat er leeft en de eerste contouren van een gezamenlijke aanpak te toetsen. Bekijk de uitnodiging voor meer informatie.

Movisie is partner van Coalitie Erbij

Trefwoorden