Startbijeenkomst: leergemeenschap Ervaringsdeskundigheid en beleid

Inschrijven niet meer mogelijk

Hoe ga je uit van ervaringskennis bij beleid? En hoe kun je daarbij de samenwerking met ervaringsdeskundigen vormgeven? Deze vragen staan centraal in de leergemeenschap Ervaringsdeskundigheid en beleid. Dinsdagmiddag 28 november is de startbijeenkomst van deze leergemeenschap, georganiseerd door Movisie en de gemeente Amersfoort.

Als gemeente wil je beleid maken dat zo goed mogelijk aansluit bij de leefwereld van inwoners. Het benutten van ervaringskennis op beleidsniveau helpt om sociale vraagstukken zoals eenzaamheid, inclusie of armoede en schulden, concreet te definiëren, passender beleid te ontwikkelen en de kwaliteit van beleid en dienstverlening te verbeteren. Het brengt je terug naar de leefwereld van mensen, naar wat belangrijk is voor hen. Maar hoe doe je dat? Gemeenten lopen vaak tegen dezelfde vragen aan. Daarom start Movisie de leergemeenschap Ervaringsdeskundigheid en beleid om kennis en inzichten uit te wisselen en verdiepen. 

Programma

 • 13.30: Inloop 
 • 14.00: Start programma en welkom 
  • Ervaringsdeskundigheid en beleid: de gemeente Amersfoort geeft een inkijkje in hoe zij dat doet. In gesprek met wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh en Sélène Brinkhof (Gemeente Amersfoort).
  • Hoe beloon je ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid? Praktische tips! Door sr. ervaringsdeskundige Marc Mulder (Movisie).
 • 15.00: Pauze 
  • Hoe zorg je dat mensen met ervaringskennis steviger in hun schoenen staan in samenwerking met de gemeente? Een voorbeeld. In gesprek met o.a. Moniek Spoor (ervaringsdeskundig beleidsadviseur armoedebestrijding) en leden van de Denktank.  
 • 16.30: Afsluiting en einde programma 

Praktische informatie

 • Wanneer: dinsdag 28 november van 14.00 uur tot 16.30 uur 
 • Waar: Observant, Amersfoort (Stadhuisplein 7)
 • Kosten: gratis 

Voor wie? 

De bijeenkomst is bedoeld voor zowel medewerkers van gemeenten als ervaringsdeskundigen die zich bezighouden met het benutten van ervaringskennis bij het ontwikkelen van beleid. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers. 

Leergemeenschap ervaringsdeskundigheid en beleid  

Movisie start een leergemeenschap voor gemeenten en ervaringsdeskundigen. We gaan het komende jaar verschillende bijeenkomsten, activiteiten en webinars organiseren over het benutten van ervaringsdeskundigheid en beleid. Je kunt naar eigen behoefte deelnemen. Ook kom je zo in contact met anderen die vergelijkbare vragen hebben.  

Aanmelden 

Aanmelden is niet meer mogelijk. Houd onze website in de gaten voor meer bijeenkomsten van het leernetwerk.