Stronger together: learning event over eenzaamheid bij jongeren

Event voor professionals in de Week tegen Eenzaamheid

De mentale gezondheid van de jeugd staat ernstig onder druk. Voor de helft van de jongeren is eenzaamheid een probleem en voor 18 procent zelfs een zeer ernstig probleem! Wil je weten hoe het zit en jongeren helpen eenzaamheid te doorbreken? Kom dan dinsdag 4 oktober 2022 naar Stronger Together. Het learning event over eenzaamheid bij jongeren wordt geopend door staatsecretaris Maarten van Ooijen. Vanuit beleid, praktijk én onderzoek bespreken we hoe je eenzaamheid kunt voorkomen, signaleren en aanpakken. Dagvoorzitter Irene Moors sluit het event af met een inspirerend interview met jongeren en beleidsmedewerker(s).

Wist je dat mensen met een goede mentale gezondheid een 15 tot 20 jaar langere levensverwachting hebben dan mensen met een slechte mentale gezondheid? Daarom zet het kabinet de komende jaren in op de “mentale weerbaarheid” van zowel jongeren als volwassenen. Preventie van mentale klachten moet meer nadruk krijgen! Het tijdig aanpakken van eenzaamheid bij jongeren is daar een essentieel onderdeel van. Hoe kunnen professionals deze groep écht helpen? En welk beleid is daar voor nodig? Op deze vragen vind je concrete antwoorden tijdens het learning event Stronger Together.

Programma

Stronger Together heeft een gevarieerd programma dat interessant is voor beleidsmedewerkers, jongerenwerkers, sociaal werkers, onderwijsprofessionals, directieleden en bestuurders. Omdat je vanuit verschillende functies andere vragen hebt over eenzaamheid, is er gekozen voor drie verschillende area’s: beleid, onderzoek en praktijk. Binnen deze area’s verzorgen professionals samen met jongeren inspiratiesessies. Gastsprekers zijn onder andere gezondheidswetenschapper Maaike Verhagen en trainer motiverende gespreksvoering Ellen Honings. 

Bekijk het gehele programma    

Praktische info

Voor slechts €55,- kun je deze leerzame dag bijwonen. Wacht niet te lang: de locatie biedt ruimte aan 250 professionals. Stronger Together vindt plaats in het hoofdkantoor van T-Mobile Nederland in Den Haag. Het inhoudelijke programma duurt van 9.30 tot 14.00 uur. 

Aanmelden    

Stronger Together wordt georganiseerd door het ministerie van VWS, Join Us, Nederlands Jeugdinstituut, Sociaal Werk Nederland, T-Mobile, Een tegen Eenzaamheid & Movisie.

Logo's