Symposium Ruim baan voor sociale kwaliteit

Een nieuwe periode voor de Werkplaatsen Sociaal Domein

Het jaarlijkse symposium van de Werkplaatsen Sociaal Domein staat dit jaar in het teken van domeinoverstijgend samenwerken. Ook blikken we terug op de periode 2020 - 2022 en kijken we vooruit: wat gaan we vanaf 2023 doen? Het symposium vindt plaats op 1 juni 2023 van 10.30 tot 16.00 uur in Zwolle.

Welke betekenis kunnen wij hebben als we als mens, als professional, als gemeente, maatschappelijke organisatie of beroepsopleiding, en niet te vergeten als werkplaatsen, elkaar meer opzoeken? Duidelijk is dat we over grenzen van domeinen heen moeten stappen om bestaanszekerheid, gelijke kansen en gezondheid van mensen in kwetsbare situaties te bevorderen. De Werkplaatsen Sociaal Domein starten in 2023 een nieuwe werkplaatsperiode. Gezamenlijk gaan we verder aan de slag met tal van sociale vraagstukken. Een belangrijk thema is hoe we nog beter kunnen samenwerken aan sociale kwaliteit in en door de sociale basis.

Programma

10.00 - 10.30 uur      Inloop
10.30 - 11.15 uur

Ontvangst en opening symposium
Door voorzitter Krijn van Beek, lectoren Noordelijke en Oostelijke Werkplaatsen Sociaal domein Margriet Braun, Susan Ketner, Jolanda Tuinstra en Marja Jager-Vreugdenhil

Verleden ontmoet heden
Samenspraak tussen vertrekkende voorzitter Toby Witte en nieuwe voorzitter.

11.15 - 12.30 uur Kijkje in de keuken
Op de beursvloer kun je elkaar ontmoeten en kennismaken met de 15 Werkplaatsen Sociaal Domein. Elke werkplaats presenteert zich op eigen wijze; tafels met materialen van werkplaatsen. Vanaf 12 uur kunt u daarbij genieten van de heerlijke lunchgerechten.
 
12.45 - 15.00 uur

Speelse verkenning van de omgeving en werkplaatsen noorden en oosten

15.00 - 16.00 uur

Verkenning Vraagstuk van deze Tijd
Inspiratie voor de toekomst door spreker en plenaire reflectie RVS-spreker Bas Leerink (medeauteur van Grenzeloos Samenwerken) Louis Polstra (oud-lector) en Wethouder Gemeente Zwolle Michiel van Willigen.

16.00 - 17.00 uur

Borrel 
Napraten, bijkletsen, uitwisselen en alle ruimte om afscheid te nemen van voormalig AWSD-voorzitter Toby Witte.

 

Praktische informatie

Tijd: 10.00 – 16.00 uur, borrel na 16.00 uur.
Locatie: Academiehuis Grote Kerk Zwolle (op maximaal 10 minuten loopafstand van station Zwolle en parkeerplaatsen, bekijk hier de routebeschrijving).
Aanmelden: Meld je aan via onderstaand formulier.

Meld je aan voor het Symposium Ruim baan voor sociale kwaliteit