Symposium ‘Wat werkt tegen discriminatie?’

2 november 2017

Discriminatie schaadt mens en maatschappij. In Nederland wordt er daarom veel gedaan om discriminatie te verminderen en te voorkomen. Maar welke aanpak is effectief? Kom naar de symposium ‘Wat werkt tegen discriminatie?’ op donderdag 2 november in Den Haag, georganiseerd door Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS).

Het maximum aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is bereikt. U kunt zich nog wel aanmelden, dan plaatsen we u op een wachtlijst.

Het bestrijden van discriminatie is complex, maar zeker niet onmogelijk weten we uit wetenschap en praktijk. Tijdens het symposium delen we kennis en goede voorbeelden uit de praktijk met elkaar om discriminatie op grond van etniciteit, religie en huidskleur aan te pakken. U hoort wat effectief is én wat niet werkt. Daarnaast zoomen we tijdens workshops in op bepaalde werkgebieden: de wijk, middelbare scholen, (sociale) media en stagediscriminatie. 

Datum en locatie

Datum: Donderdag 2 november van 14.00 tot 18.00 uur.

Locatie: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Parnassusplein 5, Den Haag

Voor wie?

Organisaties die interventies willen inzitten om discriminatie te verminderen, zoals gemeenten, professionals in onderwijs, zorg en welzijn en interventieontwikkelaars.

Aanmelden

Om u aan te melden stuurt u een mail naar Mirjam Andries via m.andries@movisie.nl. Deelname is gratis.

 

Alvast meer lezen over wat werkt in het bestrijden van discriminatie? Lees het artikel ‘Effectief discriminatie bestrijden: zo doe je dat’