TEDxAmsterdam viewingparty

28 november 2014

Wil je je laten inspireren door de talks van TEDxAmsterdam? Mini-colleges volgen van vooraanstaande wetenschappers? En je eigen idee in actie omzetten? Kom dan op vrijdag 28 november gratis binnenlopen bij de viewingparty van TEDxAmsterdam in VondelCS.

Livestream TED talks

TEDxAmsterdam vindt plaats in de Schouwburg Amsterdam. Er is beperkte toegang en om te zorgen dat iedereen het event mee kan beleven is het via een livestream te volgen in VondelCS. Hieronder een selectie van de sprekers die onze sociale sector kunnen inspireren om sociaal innovatief te denken en buiten de kaders te kijken:

  • Sergio van Santvoort Vorst vond het als mantelzorger lastig om hulp te vragen. Daarom ontwikkelde hij de web-applicatie Bucket Line die helpt mantelzorg in de eigen omgeving vooraf te regelen.
  • Psychiater George Vaillant is verantwoordelijk voor de langste longitudinale studie naar menselijke ontwikkeling ooit. Hij concludeerde dat de mens zich evolueert in de latere jaren, waarin we meer voldoening uit het leven halen.
  • Peninah Nthenya Musyimi groeide op in de sloppenwijken van Nairobi, te midden van prostitutie en geweld tegen vrouwen. Ze helpt nu meisjes om zich veilig te voelen, te sporten en te leren.
  • Neurowetenschapper Rainer Goebel is oprichter van het Maastricht Brain Imaging Center. Zijn onderzoek laat zien hoe we denken.
  • Kumi Naidoo is mensenrechtenactivist en internationaal directeur van Greenpeace. Hij vocht tegen de apartheid in Zuid-Afrika, ontwikkeld campagnes om armoede te beëindigen en gaf leiding aan de Global Call for Climate Action.
  • David Allen is consultant en schrijver. Hij weet als geen ander hoe je een goede work-life balance krijgt.
  • Simon Anholt is de oprichter van de Good Country Index. ’s Werelds eerste studie waaruit blijkt hoeveel elk land op aarde bijdraagt aan de rest van de mensheid en de planeet.
  • Era en George zijn twee vrienden. De een is Syriër, de ander Jood. Zij vertellen over hun onwaarschijnlijke vriendschap, volgens hen een basis om wereldvrede te creëerden.
  • Peter Smith van het Community Art project Plastic Madonna wil bewustwording creëren dat iedereen kan bijdragen aan een duurzame wereld.

Lees meer over het programma en de tijden.

ID-coaches: van idee naar acties

Movisie is actief tijdens de viewingparty door de inzet van ID-coaches die aanwezigen stimuleren om inspiratie en ideeën om te zetten in actie. De IDcoaches zijn herkenbaar door een grote IDcoach badge en vindbaar via posters en rode pijlen.

Chantal van Arensbergen: ‘TEDx is een broed- en broeiplaats waar passie, power, inspiratie en ideeën samenkomen en zich vermenigvuldigen. Maar vaak blijft het bij die ideeën. Jammer voor jezelf én voor wie jij van betekenis wilt zijn. Daarom help ik bij TEDxAmsterdam mensen graag verrassend snel tot de kern om van idee naar actie over te gaan’

Britta Lassen: ’Anders doen begint met anders denken. Dat zie je heel duidelijk bij de TEDx presentaties. Het zijn verhalen vertelt vanuit passie die vaak tot een nieuwe beweging leiden. Ik geloof heel erg in de kracht van creatief denken als motor voor vernieuwing. Daarmee help ik de aanwezigen van TEDxAmsterdam om nieuwe ideeën, kansen en mogelijkheden te ontdekken.’

Annelies de Groot: ’Tijdens eerdere speedcoachingen heb ik ervaren dat je mensen in zeer korte tijd weer stappen verder kan helpen. Ik vind het bijzonder leuk om op de TEDx waar zoveel inspiratie en ideeën stromen, mensen in korte tijd stappen verder te helpen. Ik zet graag mijn scherpte, humor en zeeuwse nuchterheid in om de aanwezigen van van idee naar plan of van plan tot actie te laten omen.

Live minicolleges

In Vondel CS zijn ook live minicolleges te volgen van vooraanstaande wetenschappers waaronder Bruno Dagnino en Jan van Maarseveen, docent UvA van het jaar. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om door te praten met deze wetenschappers in het het Mediacafé. En de dag wordt afgesloten met een nazit  met  onder andere Duncan Stutterman, ondernemer en medeoprichter van evenementenorganisatie ID&T.

Meer informatie

Kijk voor een overzicht van alle mogelijkheden om TEDxAmsterdam te beleven op www.TEDxAmsterdam.com
Meer informatie over het partnerschap van Movisie bij TEDxAmsterdam is te vinden op www.movisie.nl/TEDx

Locatie

Vondel CS is gevestigd in het voormalig Filmmuseum
Vondelpark 3, 1071 AA Amsterdam. Gebruik voor een routebeschrijving Google Maps.