Themawandelingen over Vitaliteit en Mantelzorg

23 september 2014, 30 september 2014, 14 oktober 2014, 21 oktober 2014

In september en oktober 2014 organiseert het Expertisecentrum Mantelzorg vier themawandelingen over Vitaliteit en Mantelzorg. We organiseren deze themawandelingen om al wandelend langs mooie plekken in het centrum van Utrecht uw verhalen te horen over vitaliteit en mantelzorg. Wat betekent vitaliteit voor u en hoe blijft u vitaal? Is dat ondanks of dankzij de mantelzorg of misschien wel beide?

Het Expertisecentrum Mantelzorg verzamelt en verspreidt kennis over mantelzorg en wil van mantelzorgers zelf horen hoe zij omgaan met hun vitaliteit. Mantelzorg komt vaak in het nieuws vanwege overbelasting of andere negatieve kanten van mantelzorg. Wij willen graag meer weten over hoe u zelf zorgt dat u het vol kunt blijven houden, wat of wie helpt en ondersteunt u daarbij.

De verhalen die u tijdens deze middag vertelt, verzamelen we en geven we in de vorm van tekeningen van Dennis Lohuis en een publicatie door aan andere mantelzorgers en aan mantelzorgondersteuners.

De vier wandelingen hebben telkens een ander thema:
1.Hoofd en vitaliteit, over persoonlijke ontwikkeling (23 september 2014).
2.Hart en vitaliteit, over sociale relaties en samenwerking met professionele zorg (30 september 2014).
3.Ziel en vitaliteit, over zingeving en mantelzorg (14 oktober).
4.Lichaam en vitaliteit, over fysieke gezondheid en over in- en ontspanning (21 oktober 2014).

Door deel te nemen aan een wandeling krijgt u tevens toegang tot de prachtige tentoonstelling Ik geef om jou! Naastenliefde door de eeuwen heen in museum Catharijneconvent.

Kosten

Geen, inclusief gratis museum bezoek

Startpunt

Museum Catharijneconvent Utrecht, Lange Nieuwstraat 38.

Voor wie

De themawandelingen zijn voor mensen die langdurig zorgen voor een ander of daar in het verleden veel ervaring mee hebben opgedaan.
 

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via de website van Expertisecentrum Mantelzorg. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en deelname geschiedt op volgorde van aanmelding.

Het programma en de routebeschrijving ontvangt u ruim een week van tevoren per e-mail.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wilco Kruijswijk (Movisie w.kruijswijk@movisie.nl) of Mariëlle Cuijpers (Vilans, m.cuijpers@vilans.nl). Beiden zijn betrokken bij het Expertisecentrum Mantelzorg.

Datum

23 september, 30 september, 14 oktober en 21 oktober, van 13.00 – 15.00 uur (de wandeling duurt maximaal 1 uur).

Downloads
Themawandelingen-Vitaliteit-en-Mantelzorg-sep-okt-2014
Kennisdossier
Trefwoorden