Tussen wil en wet, sociaal ondernemen met een uitkering

10 februari 2017

Conferentie 'Tussen wil en wet, sociaal ondernemen met een uitkering'.

Movisie organiseert op 10 februari 2017 samen met Stimulansz, De Sociale Alliantie, Stock5 en Cordaid de conferentie 'Tussen wil en wet, sociaal ondernemen met een uitkering'.

Met medewerking van:

  • Pieter Hilhorst, politicoloog en publicist
  • Raf Janssen, socioloog en wethouder Sociale Zaken gemeente Peel en Maas
  • Sociale coöperaties uit de praktijk

Sociaal ondernemen is in opmars. Sociale ondernemers zijn vaak sterk lokaal verbonden, hebben maatschappelijke impact en vormen daarmee een interessante partner voor gemeenten. Juist nu de rol van de overheid verandert, vervullen sociale initiatieven een maatschappelijke rol. Veel gemeenten hebben die mogelijkheden nog niet ontdekt of kunnen op dat terrein nog flinke stappen zetten. 

Maatschappelijke organisaties hebben door de veranderende rol van de overheid te maken met verschuivingen van verantwoordelijkheden en taken, nieuwe vormen van bottom-up werken en veelal een fors kleiner budget. Zij zien kansen voor burgers die sociaal en coöperatief willen ondernemen. Omdat sociale coöperaties niet alleen voor de burgers zelf, maar ook voor de buurt en omgeving van belang zijn.

Mensen met een uitkering willen zich ontwikkelen en bijdragen aan de samenleving. Dat krijgt vorm in sociale initiatieven. Hoe kunnen wij al dit potentieel meer ruimte bieden om invulling te geven aan vernieuwende vormen? De conferentie vindt plaats in 's-Hertogenbosch.

Ga voor meer informatie/aanmelden naar de website van Stimulansz.