Uitnodiging lancering RelatieWijs - Beoordelen en aanpakken van (ex-)partnergeweld

8 juni 2017

Hoe weet u of gedrag in een relatie over een grens gaat? En wat te doen als er sprake lijkt te zijn van (ex-)partnergeweld? RelatieWijs kan hier het antwoord op bieden. Op 8 juni 2017 lanceert Movisie de nieuwe methode RelatieWijs, voor het signaleren, beoordelen, bespreekbaar maken en handelen in geval van (ex-)partnergeweld. RelatieWijs is geïnspireerd op het succesvolle Sensoa Vlaggensysteem © en was tijdens de pilots van de proefversie bekend onder de naam Vlaggensysteem (ex-)Partnerrelaties.

Op de bijeenkomst op 8 juni 2017 geven de ontwikkelaars u een unieke inkijk in de methode, wat u er allemaal mee kunt en hoe het u kan helpen in de dagelijkse praktijk. We gaan actief aan de slag, want dat is de beste manier om iets nieuws te leren. Ook komen collega’s van Veilig Thuis en wijkteams vertellen over hun ervaringen met RelatieWijs. Zij hebben het afgelopen jaar in een pilot ervaring opgedaan met de methode.

Een objectievere meetlat
‘Dankzij RelatieWijs sta ik steviger in mijn schoenen, ben ik zekerder in het stellen van vragen, wegen en beoordelen’, vertelt Roos Adriaansen van Sociaal Wijkteam Maarssen-Dorp, een van de deelnemers aan de pilot. ‘Het is heel prettig om je onderbuikgevoel langs een objectieve meetlat te leggen. Oordelen zijn niet zo subjectief meer, beter onderling bespreekbaar en daarmee de basis voor een eenduidige oplossing.’

Bent u een professional uit een Wijkteam, Veilig Thuis, politie of gemeente? Meld u dan aan voor de bijeenkomst van 8 juni a.s.

Programma 8 juni 2017

  • 14:30 uur Inloop
  • 15:00 uur Introductie op RelatieWijs
  • 16:30 uur Ervaringen met RelatieWijs
  • 17:00 uur Borrel

Enthousiast geworden? Dan kunt u tijdens de borrel uw vragen stellen aan de ontwikkelaars van RelatieWijs of in gesprek gaan met één van de gebruikers.

Deelname is gratis

Locatie: Utrecht. U ontvangt de precieze locatie na aanmelding.
 

Lees meer in het artikel Relatiewijs.