Uitnodiging mini-symposium ‘Suïcidepreventie onder LHBT-jongeren

Stand van zaken en agenda voor de toekomst

Hoe kunnen we suïcidaal gedrag onder LHBT-jongeren nog beter voorkomen? En welke nieuwe kennis is er de afgelopen jaren opgedaan op dit vraagstuk? Over deze en andere vragen gaan wij graag met experts in gesprek op donderdag 18 november tijdens een mini-symposium met de titel ‘Suïcidepreventie onder LHBT-jongeren: stand van zaken en agenda voor de toekomst’. Dit symposium is bedoeld voor mensen die expertise hebben op het terrein van LHBT, hulpverlening aan jongeren en / of het thema suïcidaliteit en depressie.

Het mini-symposium wordt georganiseerd door Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Movisie in het kader van het onderzoek Suïcide preventie onder LHBT-jongeren. Samen met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Movisie is er onderzoek gedaan onder jongeren die een (mislukte) suïcide poging hebben gedaan, hun ouders en professionals die deze jongeren helpen. 

Programma

Tijdens dit mini-symposium presenteren wij de resultaten van dit onderzoek en denken we graag samen met jou verder over wie wat -en op welke manier- moet gaan doen op dit thema. Jouw input wordt gebruikt voor een artikel dat zich richt op beleidmakers en professionals. Naast de resultaten van de drie kwalitatieve onderzoeken zullen we ook een aantal factsheets met handvatten voor ouders en professionals in zorg en welzijn presenteren en praat promovenda Jennifer de Lange (RUG) ons bij over een web-based interventie voor LHBT-jongeren met suïcidale gedachten. 

  • Welkom door Diana van Bergen (RUG)
  • Presentatie van de onderzoeken: René Broekroelofs (Movisie) en Jennifer de Lange (RUG) 
  • Web-based interventie bij praten online: Jennifer de Lange (RUG) 
  • Pauze
  • Presentatie factsheets, René Broekroelofs (Movisie)
  • In gesprek: Wat is onze agenda voor de toekomst?
  • Afronding door Hanneke Felten (Movisie)
  • Afsluiting 

Praktische Info

Datum: Donderdag 18 november 2021
Tijd: 10.00 – 12.15 uur (afsluitend met lunch)
Locatie: Kargadoor, Oudegracht 36 in Utrecht
Routebeschrijving

Aanmelden

Je bent van harte welkom om deel te nemen aan dit mini-symposium. Aanmelden kan via het volgende formulier:

Meld je hier aan

Heb je vragen? Neem gerust contact op met het Ondersteuningsbureau via evenementen@movisie.nl