Verder met het ontwikkelen van collectieve voorzieningen door Sociale (wijk)teams | Zwolle

Uitwisselingsbijeenkomst 18 oktober

Uit een recente peiling onder wijkteams die Movisie uitvoerde, blijkt dat wijkteams in de praktijk nog niet zo druk bezig zijn met het op gang brengen van meer collectief aanbod en wat minder individueel gerichte hulp. Hoe zou dat komen? En wat bedoelen we nu precies met het ontwikkelen van collectieve voorzieningen? Op donderdag 18 oktober organiseert Movisie een uitwisselingsbijeenkomst waarin deze vragen centraal staan.

Het doel van de bijeenkomst is om wijkteamleden en beleidsmakers handvatten te geven waardoor zij een stap kunnen zetten in het faciliteren van individuele aanbod naar meer collectieve voorzieningen. Denk bij collectieve voorzieningen bijvoorbeeld aan een cursus “je leven op orde” voor mensen die verminderde regie hebben op hun administratie. In een cursus leren ze met elkaar en ook van elkaar hoe ze van chaos naar ordening komen.

Tijdens de bijeenkomst hebben we het over de voordelen, is er aandacht voor een goed voorbeeld uit Deventer van twee sociaal teammedewerkers en verkennen we gezamenlijk aspecten die helpen of juist niet helpen bij het organiseren van collectief aanbod.

Voor wie?

Professionals sociale wijkteams en beleidsadviseurs gemeenten. Wij moedigen deelnemers aan om ook in die combinatie te komen, dus een ‘koppel’ van een beleidsmedewerker en professional uit een wijkteam. Op die manier zorgen we voor een goede verbinding van beleid en praktijk waarbij we van elkaar leren.

Tijd en locatie

Donderdag 18 oktober 2018, van 10.00 tot 12.00 uur bij de Nieuwe Buitensociëteit, Stationsplein 1, Zwolle.

Aanmelden

Er is ruimte voor maximaal 30 deelnemers. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar Eveline Even van Movisie E.Even@movisie.nl. Vermeld in deze mail je naam, organisatie en functie.

Heb je vragen? Stel ze dan gerust aan Joost de Haan J.deHaan@movisie.nl