Verder met het ontwikkelen van collectieve voorzieningen door Sociale (wijk)teams| Rotterdam

Uitwisselingsbijeenkomst 30 oktober

Uit een recente peiling onder wijkteams die Movisie uitvoerde, blijkt dat wijkteams in de praktijk nog niet zo druk bezig zijn met het op gang brengen van meer collectief aanbod en wat minder individueel gerichte hulp. Hoe zou dat komen? En wat bedoelen we nu precies met het ontwikkelen van collectieve voorzieningen? Op dinsdag 30 oktober organiseert Movisie een uitwisselingsbijeenkomst waarin deze vragen centraal staan.

Het doel van de bijeenkomst is om wijkteamleden en beleidsmakers handvatten te geven waardoor zij een stap kunnen zetten in het faciliteren van individueel aanbod naar meer collectieve voorzieningen. Denk bij collectieve voorzieningen bijvoorbeeld aan een cursus “je leven op orde” voor mensen die verminderde regie hebben op hun administratie. In een cursus leren ze met elkaar en ook van elkaar hoe ze van chaos naar ordening komen.

Learning dreams

Karen Bos van Stadslink in Den Haag zal vertellen over haar ervaringen met een collectieve aanpak. Zij gaat o.a. in op het project Learning dreams. Via deze methode brengen jongeren hun dromen, uitdagingen en ontwikkelkansen met elkaar in beeld. Ook staat Karen stil bij het belang van collectief aanbod.Wanneer zet je het in? Bij welke problemen? Wat is de opbrengst? Wat zijn aandachtspunten?

Gewoon Doen

Els Hofman, adviseur bij Movisie deelt haar inzichten als landelijk projectleider van het project 'Alles wat aandacht krijgt dat groeit'. Via de cursus 'Gewoon doen' kunnen klanten van de voedselbank en andere kwetsbare mensen een stap in hun leven zetten. Het project maakt duidelijk dat de groep, dus het collectief, veel steun heeft aan elkaar.  

Voor wie?

Professionals sociale wijkteams en beleidsadviseurs gemeenten. Wij moedigen deelnemers aan om ook in die combinatie te komen, dus een ‘koppel’ van een beleidsmedewerker en professional uit een wijkteam. Op die manier zorgen we voor een goede verbinding van beleid en praktijk waarbij we van elkaar leren.

Tijd en locatie

Dinsdag 30 oktober 2018, van 10.00 tot 12.00 uur in Delftse Poort Conference Center, Weena 505, in Rotterdam.

Aanmelden

Er is ruimte voor maximaal 30 deelnemers. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar Eveline Even van Movisie E.Even@movisie.nl. Vermeld in deze mail je naam, organisatie en functie.

Heb je vragen? Stel ze dan gerust aan Joost de Haan J.deHaan@movisie.nl