V...M debat over online seksisme en racisme

12 april 2018

Online discriminatie en seksisme lijken een wijdverbreid fenomeen te zijn en de daders lijken ‘onzichtbaar’ te zijn. Wat weten we over de daders en hun motieven? Welke gevolgen heeft dit voor slachtoffers en voor vrouwen specifiek? Op welke manier kunnen we er iets aan doen en welke strategieën bestaan er voor omstanders? In dit V...M debat gaan we hierover met elkaar in debat.

Het V...M debat en de paneldiscussie zullen worden geleid door Charlotte van Besouw, docent MWD / Supervisor / Coördinator Minor Agressie en Huiselijk Geweld bij de Hogeschool Utrecht en lid van de V...M debatcie.

Sprekers

  • Ikram Taouanza: studeerde Sociologie en heeft ruime ervaring met onderzoek op het gebied van diversiteitsvraagstukken in brede zin. Zo heeft ze onderzoek gedaan naar diversiteitsbeleid binnen het hoger onderwijs, anti-discriminatie aanpakken, weerbaarheidsvraagstukken en arbeidsparticipatie van jongeren en vluchtelingen.
  • Hanneke Felten: is een ervaren onderzoeker en projectleider op het gebied van effectiviteit en diversiteit. Ze deed eerder onderzoek naar wat werkt (en wat niet) in het verminderen van discriminatie; zowel op grond van seksuele voorkeur en genderidentiteit als op grond van afkomst, huidskleur en religie.
    Beide onderzoekers zijn verbonden aan het Kennisplatform Integratie en Samenleving (KIS).

Praktisch

Wanneer: Donderdag 12 april 2018
Tijd: 14.30-17.00 uur. Inloop vanaf 14.15 uur.
Locatie: Movisie, Catharijnesingel 47, Utrecht (Bekijk routebeschrijving)

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Joke Martens op j.martens@movisie.nl. 

U dient een bedrag van € 10, vóór 10 april over te maken op bankrekening NL 54 INGB0002 0284 82 t.n.v. A.M.M. van Gool-Stoelinga, Utrecht met de vermelding V...M debat 12 april 2018 en uw naam.

Het V...M debat wordt georganiseerd door Movisie, Hogeschool Utrecht, Universiteit Leiden en Altrecht.