Webinar Black Lives Matter binnen LHBTI-vraagstukken

Regenboogsteden Webinar Week

Als onderdeel van de Regenboogsteden Webinar Week 2020 organiseert Movisie op donderdag 1 oktober, van 15.00 tot 17.00 uur, de webinar ‘Black Lives Matter binnen LHBTI-vraagstukken’. De webinars zijn in eerste instantie bedoeld voor uitvoerders en samenwerkingspartners van Regenboogsteden en gemeenten die actief bezig zijn met LHBTI-beleid. Sociaal professionals en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom om deel te nemen.

Sinds een aantal maanden is er in Nederland meer aandacht voor de ‘Black Lives Matter’ beweging. De strijd van deze antiracismebeweging heeft ook een duidelijke link met LHBTI-vraagstukken. Bij deze webinar starten we na een introductie over terminologie met een mini-college over de historische en hedendaagse context. Aan de hand van een casus krijg je concrete handvatten aangereikt, maar ook tips, do’s & don’ts over hoe je in je eigen (lokale) situatie hier invulling aan kunt geven.

Tijdens deze webinar worden de inhoudelijke bijdragen geleverd door o.a. Afiah Vijlbrief (RADAR, Idem Rotterdam) en Tamara Keers (Movisie). Namens Movisie zal Els Meijsen je verwelkomen als host van deze webinar.

Aanmelden

Hieronder kun je je nog aanmelden voor de webinar. Ben je nieuwsgierig naar de andere webinars tijdens de Regenboogsteden Webinar Week 2020, bekijk dan het weekprogramma.

 

Aanmelden Regenboogsteden Webinar Week