Webinar Driedubbel kwetsbaar, dak- en thuisloze LHBTI-jongeren

Regenboogsteden Webinar Week

Als onderdeel van de Regenboogsteden Webinar Week 2020 organiseert Movisie op vrijdag 2 oktober, van 15.00 tot 17.00 uur, de webinar ‘Driedubbel kwetsbaar, dak- en thuisloze LHBTI-jongeren’. De webinars zijn in eerste instantie bedoeld voor uitvoerders en samenwerkingspartners van Regenboogsteden en gemeenten die actief bezig zijn met LHBTI-beleid. Sociaal professionals en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom om deel te nemen.

Zo’n 900 tot 2000 LHBTI-jongeren zijn dak- of thuisloos in Nederland. Het blijkt lastig voor deze jongeren iets te kunnen betekenen. Tijdens deze webinar starten we met een uitgebreide toelichting op de verkenning die Movisie recent heeft uitgevoerd; met informatie over wie het gaat, de problematiek en mogelijke oplossingen. We horen ervaringen uit de praktijk van de maatschappelijke opvang van De Tussenvoorziening en hun plan van aanpak. In een korte ‘break-out’ sessie kan in kleinere groepjes worden besproken wat jij kunt betekenen voor deze jongeren en wat daarvoor nodig is.

Tijdens deze webinar worden de inhoudelijke bijdragen geleverd door o.a. Els Meijsen (Movisie), Jarrel Beets (De Tussenvoorziening) en Anya Wiersma (De Tussenvoorziening). Namens Movisie zal Tamara Keers je verwelkomen als host van deze webinar.

Aanmelden

Hieronder kun je je nog aanmelden voor de webinar. Ben je nieuwsgierig naar de andere webinars tijdens de Regenboogsteden Webinar Week 2020, bekijk dan het weekprogramma.

 

Aanmelden Regenboogsteden Webinar Week