Webinar: het gewone leven is er voor iedereen, ook met een LVB

‘Deze mensen zijn altijd in zorg.’ ‘Ze kunnen niet zelfstandig wonen’. ‘Deze groep is arbeidsongeschikt.’ Over mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) bestaan een hoop misvattingen. Veel dingen in het gewone leven zijn inderdaad een stuk minder vanzelfsprekend voor hen. Maar met een beetje hulp en ondersteuning in de wijk kunnen mensen met een LVB vaak prima meedoen in de maatschappij. Hoe ondersteun je mensen meer vanuit het gewone zonder te problematiseren? In dit webinar geven we wijkteammedewerkers en anderen concrete, en soms verrassende, handvatten.

Want: we gaan op reis. De ongewone reisgids van het gewone leven zit boordevol inspiratie en helpt om met een brede blik te kijken, met je contextlenzen in! De reisgids zit boordevol omdenkers, doordenkers en goede voorbeelden. Zoals: de tools die in co-creatie zijn ontwikkeld met MEE Rotterdam-Rijnmond. Wij gaan in gesprek over de noodzaak voor deze tools, de hobbels die zijn genomen in de reis en de impact op het leven van cliënten. En we geven een inkijkje in de toolkit Blik op LVB van het Landelijk kenniscentrum LVB, met handvatten om prettig en met meer resultaat te werken.

  • Wanneer: 6 oktober
  • Tijd: 15.00 – 17.00 uur
  • Voor: alle professionals die in de wijk werken, beleidsmakers en ervaringsdeskundigen
  • Wat leer je? Je krijgt handvatten voor inclusief organiseren voor mensen met een licht verstandelijke beperking
  • Door Mario Nossin en Astrid Greven (auteurs en kennisdragers ‘Ongewone reisgids van het gewone leven’), Camilla Verschoore (adviseur Landelijk Kenniscentrum LVB) en Wijkteamprofessionals Rotterdam Rijnmond
  • Meld je hier direct aan