Webinar LHBTI-sensitieve zorg in je gemeente

Regenboogsteden Webinar Week

Als onderdeel van de Regenboogsteden Webinar Week 2020 organiseert Movisie op maandag 28 september, van 15.00 tot 17.00 uur, de webinar ‘LHBTI-sensitieve zorg in je gemeente’. De webinars zijn in eerste instantie bedoeld voor uitvoerders en samenwerkingspartners van Regenboogsteden en gemeenten die actief bezig zijn met LHBTI-beleid. Sociaal en (jeugd)zorgprofessionals en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom om deel te nemen.

In samenwerking met de Alliantie Gezondheidszorg op Maat (bestaande uit Women Inc, Rutgers en COC Nederland) organiseren we deze webinar. Bij de start van de sessie geven we meer informatie over de alliantie en hun campagne ‘Komt Een Mens Bij De Dokter’. Vervolgens krijg je uitgebreide informatie over welke gezondheidskwesties er spelen in relatie tot sekse-, gender- en seksuele diversiteit. Er is aandacht voor de mogelijkheden die er zijn om op lokaal niveau LHBTI-sensitieve zorg te stimuleren en ondersteunen en een panelgesprek over lokale ervaringen. In een korte ‘break-out’ sessie kun je in kleinere groepjes ervaringen delen en kan worden gesproken over kansen, belemmeringen en ondersteuningsbehoeften.

Tijdens deze webinar worden inhoudelijke bijdragen geleverd door o.a. Bouko Bakker (Rutgers), Ymke Kelders (Rutgers), Jouke van Buuren (COC Nederland), Geert Glaudemans-Kroon (COC Noordoost Brabant) en enkele lokale (zorg)professionals. Namens Movisie zal Simon Timmerman je verwelkomen als host van deze webinar.

Aanmelden

Hieronder kun je je nog aanmelden voor de webinar. Ben je nieuwsgierig naar de andere webinars tijdens de Regenboogsteden Webinar Week 2020, bekijk dan het weekprogramma.

 

Aanmelden Regenboogsteden Webinar Week