Webinar: lokaal en regionaal samenwerken aan mantelzorgondersteuning

Wie neemt het initiatief en wie houdt de regie bij de mantelzorgondersteuning? Hoe vertaal je een gezamenlijke visie in uitvoeringsafspraken? Hoe houd je continuïteit in de samenwerking? Deze vragen staan centraal tijdens dit webinar op 8 december, georganiseerd door het Adviesteam Mantelzorg.

Het webinar richt zich op beleidsmakers, managers en professionals die zich inzetten voor duurzaam beleid en uitvoering van mantelzorgondersteuning. De samenwerking met lokale en regionale partners speelt een essentiële rol. Het is soms ingewikkeld om recht te doen aan ieders belangen. Hoe kun je de samenwerking in goede banen leiden en wat zijn bevorderende factoren voor een goed proces?  

Programma

Tijdens dit interactieve webinar komen good practices aan bod en bieden we voldoende inhoudelijke verdieping met een aantal theorieën. Aansluitend bespreken we in subgroepen vragen en dilemma’s waar deelnemers aan het webinar in de praktijk tegenaan lopen. Medewerkers van het Adviesteam Mantelzorg begeleiden deze subgroepen. Van deze sessie maken we geen opname, wel zullen wij na afloop aanvullende kennis, tools en informatie naar alle deelnemers sturen per mail.

Praktische informatie

  • Voor wie: beleidsmedewerkers, projectleiders van gemeenten, welzijns- en zorgorganisaties
  • Datum: 8 december 2022 van 13.30 tot 15.00 uur
  • Waar: online

Aanmelden

Het is een praktisch en interactief webinar. Je kunt daarom je eigen vraag vooraf inbrengen via het aanmeldformulier. Meld je hieronder aan.

Adviesteam Mantelzorg

Het Adviesteam Mantelzorg bestaat uit professionals die hun kennis en kunde over mantelzorg als ZZP’er hebben opgebouwd of meenemen vanuit MantelzorgNL en Movisie. In opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) ontsluiten wij op verschillende manieren expertise aan professionals van gemeenten, welzijn- en zorgorganisaties over mantelzorgondersteuning. Lees hier meer over wat het adviesteam voor jou kan betekenen. 

Webinar Lokaal en regionaal samenwerken aan mantelzorgondersteuning 8 december 2022