Webinar Maak LHBTI bespreekbaar met jongeren

Regenboogsteden Webinar Week (Vol!)

Als onderdeel van de Regenboogsteden Webinar Week 2020 organiseert Movisie op dinsdag 29 september, van 15.00 tot 17.00 uur, de webinar ‘Maak LHBTI bespreekbaar met jongeren’. De webinars zijn in eerste instantie bedoeld voor uitvoerders en samenwerkingspartners van Regenboogsteden en gemeenten die actief bezig zijn met LHBTI-beleid. Sociaal professionals en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom om deel te nemen.

Deze webinar zit volgeboekt. Ook de wachtlijst is vol. Je kunt je helaas niet meer aanmelden.

Als je met of voor jongeren werkt, als professional of vrijwilliger, is het belangrijk om thuis te zijn in veel onderwerpen en om te kunnen aansluiten bij de leefwereld van jongeren. Dat is meestal leuk en soms ook wel eens lastig. Tijdens deze webinar krijg je informatie over het creëren van een ‘safe space’, waarin je jongeren laat merken dat je sensitief bent voor verschillende thematieken. We gaan aan de slag met de theorie van intersectionaliteit (Kimberly Crenshaw) en we bespreken wat de uitdagingen zijn en hoe daarmee om te gaan. Aan de hand van een voorbeeld uit de praktijk bespreken we de aanpak en geven we tips, maar ook staan we stil bij wat je beter niet kunt doen bij het bespreekbaar maken van seksuele oriëntatie en/of genderidentiteit.

Tijdens deze webinar worden de inhoudelijke bijdragen geleverd door Fayaaz Joemmanbaks (Colored Qollective) en Ceronne Kastelein (Movisie). Namens Movisie zal Charlot Pierik je verwelkomen als host van deze webinar.

Ben je nieuwsgierig naar de andere webinars tijdens de Regenboogsteden Webinar Week 2020, bekijk dan het weekprogramma.