Webinar Meer weten over intersekse

Regenboogsteden Webinar Week

Als onderdeel van de Regenboogsteden Webinar Week 2020 organiseert Movisie op woensdag 30 september, van 15.00 tot 17.00 uur, de webinar ‘Meer weten over intersekse’. De webinars zijn in eerste instantie bedoeld voor uitvoerders en samenwerkingspartners van Regenboogsteden en gemeenten die actief bezig zijn met LHBTI-beleid. Sociaal professionals en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom om deel te nemen.

Deze webinar organiseren we samen met de Nederlandse organisatie voor seksediversiteit (NNID). We starten de sessie met uitgebreide informatie over wat intersekse en seksediversiteit inhouden. Je komt te weten waarom de ‘i’ is toegevoegd aan de afkorting LHBTI en we presenteren de huidige stand van zaken met een aantal ‘feiten en cijfers’ ten aanzien van de sociale positie, acceptatie en mensenrechten. We presenteren de Nederlandse Intersekse Verklaring en laten zien wat je voor intersekse personen kunt betekenen op lokaal niveau. Tot slot lanceren NNID en Movisie samen de nieuwe handreiking ’10 keer vraag en antwoord over intersekse’ en er is een Q&A.

Tijdens deze webinar worden de inhoudelijke bijdragen geleverd door Annelies Tukker (NNID), Bente Keulen (NNID) en Myrthe Reijmer (NNID). Namens Movisie zal Ceronne Kastelein je verwelkomen als host van deze webinar.

Aanmelden

Hieronder kun je je nog aanmelden voor de webinar. Ben je nieuwsgierig naar de andere webinars tijdens de Regenboogsteden Webinar Week 2020, bekijk dan het weekprogramma.

 

Aanmelden Regenboogsteden Webinar Week