Webinar: De meldcode

Wat doe jij als je te maken krijgt met vormen van geweld in je werk als (sociaal) professional? Ben je op zoek naar methodieken en praktische tips over hoe je hier mee om kunt gaan? In zes webinars over uiteenlopende onderwerpen rond geweld geeft Movisie je concrete tools in handen. Het webinar van 30 november gaat over de meldcode.

Sinds 2013 is de Wet verplichte meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling van kracht. Organisaties en professionals die met kinderen en volwassenen werken moeten een meldcode hebben. Organisaties moeten daarnaast de professionals ondersteunen om te kunnen werken met de meldcode. En dat is maar goed ook: het is bekend dat professionals die met een meldcode werken drie keer vaker en sneller stappen zetten dan professionals die geen meldcode gebruiken. 

Het doel van de meldcode is professionals te helpen eerder en beter te handelen als zij vermoeden dat een gezinslid thuis mishandeld, verwaarloosd of seksueel misbruikt wordt. En dat blijkt in de praktijk best ingewikkeld. Want hoe beoordeel je alles wat je ziet gebeuren? En wanneer is er sprake van onveiligheid of een bedreigende situatie? Veel professionals hebben (in het begin) ondersteuning nodig om adequaat te werken met de meldcode. In deze webinar bespreken we verschillende producten die organisaties en professionals kunnen gebruiken bij het werken met de meldcode. 

Meld je hieronder aan.

Meer weten over andere webinars? Klik hier!

Webinar-weken zonder geweld: De meldcode