WeMakeThe.City festival

21 juni

Maak je dorp in de stad! Tijdens het groots opgezette vijf dagen durende festival verzorgen samenwerkende burgerinitiatieven op donderdag 21 juni een inspirerende conferentie dag.

Een dag over het ontwikkelen, opzetten en onderhouden van bewonersinitiatieven rond welzijn, zorg en wonen. Geen prachtige beleidsvisies, maar praktische expertise van reeds bestaande initiatieven in de grote steden. Met interessante sprekers en pittige interviews in de ochtend. Met praktische uitwerkingen in de middag over: Age friendly city en levensloopbestendig wonen; Zorgvragen en opvang in de buurt; Bijblijven en eenzaamheid geen kans geven.

Programma

Movisie neemt actief deel binnen het Dagprogramma Veranderend samenwerken en tevens  het Jubileum van de programmareeks Buurtcommunities. Het hele programma en meer informatie vind je op de website van WeMakeThe.City

Bekijk het programma en bestel tickets

 

Over Buurtcommunities
Buurtwijs gelooft dat het zinvol is om kennis en praktijkervaringen te delen op een online verzamelplek en te verbinden met wat we al weten door onderzoek, theorie of geschiedenis. Met als uiteindelijk doel de inhoud en kwaliteit van buurtontwikkeling te verbeteren. Zo lees je in de reeks Helden van de doe-democratie verhalen van mensen die buurtcommunities maken. Voor welke opgave ze staan en hoe zij zich organiseren.