Werkbezoek FutureLab50+

Kansen op arbeidsmarkt vergroten door versterken digitale vaardigheden

Werkzoekenden worden in het programma FutureLab50+ getraind op digitale vaardigheden. Het doel? Een betere aansluiting op de snel veranderende arbeidsmarkt. Er wordt onder meer een online escape room ingezet om deze vaardigheden te versterken. Op 1 september is er vanuit het Expertisepunt Basisvaardigheden een online werkbezoek. 

FutureLab50+ is een online trainingsprogramma waarin werkzoekenden getraind worden om de snel veranderende arbeidsmarkt bij te benen. De deelnemers werken op een interactieve manier aan hun vaardigheden, door middel van trainingen en e-learnings. Zo krijgen zij inzicht in de invloed van automatisering, digitalisering en kunstmatige intelligentie op de arbeidsmarkt. Werkgevers uit de IT-branche spelen een actieve rol, door werkzoekenden te informeren over zij-instroomtrajecten naar deze krapte-branche. De deelnemers bepalen zelf hoe digitalisering een bijdrage kan leveren aan hun ontwikkeling.

FutureLab50+ is een initiatief van JobOn. De organisatie is sinds 2013 actief in verschillende arbeidsmarktregio’s, om de mismatch op de arbeidsmarkt aan te pakken. De focus ligt het vergroten van persoonlijk leiderschap in de zoektocht naar passend werk. Dit programma is een samenwerking tussen JobOn, SER, IAM.Digital en Stichting Lezen&Schrijven

Het werkbezoek duurt van 09:30 tot 10:30 uur.

Programma

  • Introductie
  • Deelnemer aan het woord: Wat heeft het programma gebracht?
  • Online escape room

Werkbezoek FutureLab50+