Werkconferentie Effectief discriminatie bestrijden

Heb jij een werkwijze of methode ontwikkeld waarmee je vooroordelen, stereotypen of discriminatie aanpakt? En wil jij weten hoe je je werkwijze of methode kunt versterken? Kom dan op maandagmiddag 3 februari 2020 naar de werkconferentie Effectief discriminatie bestrijden in Tilburg. We organiseren de conferentie in samenwerking met Radar.

Je kunt op deze (kleinschalige) werkconferentie kennis én ervaringen uitwisselen met andere ontwikkelaars. Movisie biedt je de nieuwste wetenschappelijke kennis over wat werkt. Wil je juist starten met een nieuwe aanpak of methode? Ook dan ben je op 3 februari van harte welkom!

Wat bieden we je?

Tijdens de werkconferentie ga je zelf aan de slag: onder begeleiding van experts denk je na over hoe je je eigen aanpak kan optimaliseren of hoe je een nieuwe kan opzetten. Je wisselt tips en ervaringen uit met elkaar en Movisie biedt je daarbij de nieuwste kennis. Onderzoekers hebben uit de wetenschappelijke literatuur gefilterd wat wel en wat niet werkt bij het verminderen van vooroordelen, stereotypen en discriminatie.

Op de werkconferentie wordt nieuwe kennis gedeeld over onder meer onbewuste manieren van vooroordelen verminderen (‘priming’). Ook krijg je praktische tips voor meer effect bij de aanpak van discriminatie op vmbo’s, waarnaar vanuit het Kennisplatform Integratie en Samenleving (KIS) praktijkonderzoek is gedaan. Ook komt het handige Wat werkt bij-dossier over het verminderen van discriminatie aan bod. Tevens presenteert Radar een inspirerend voorbeeld uit de praktijk.

Waar en wanneer?

Maandagmiddag 3 februari 2020 vanaf 12.00 uur bij R-NEWT, V39 op de Veemarktstraat 39 in Tilburg. We starten met een lunch. Het programma is interactief en afgelopen om 16.00 uur. Bij aanmelding ontvang je het programma en de zaal. Let op: er is beperkt plek dus meld je op tijd aan.

Voor wie is deze bijeenkomst?

Deze bijeenkomst is voor iedereen die:

  • methodes, interventies of aanpakken ontwikkelt om vooroordelen, stereotypen en / of discriminatie te verminderen.
  • werkt of als vrijwilliger actief is bij een antidiscriminatiebureau, het sociaal werk (of sociaal domein), het onderwijs of andere sociale organisatie.
  • werkt aan de aanpak van bijvoorbeeld islamfobie, antisemitisme en racisme. Of werkt aan de aanpak van een andere vorm van discriminatie of discriminatie in het algemeen.
  • deze methodes, interventies of aanpakken inzet in het onderwijs, op het werk, in de buurt, in een welzijn- of zorginstelling, in het uitgaansleven, op sociale media of een hele andere plek.

Programma

12.00 uur  Inloop met lunch
12.30 uur  Introductie
12.45 uur  Weten wat werkt: de meeste recente bevindingen uit onderzoeken over wat werkt om vooroordelen, stereotypen en / of discriminatie te verminderen
13.35 uur  Uitleg over de opdracht
13.45 uur  Pauze
14.00 uur  Opdracht: aan de slag in groepjes met eigen interventie
14.45 uur  Nabespreken
15.00 uur  Een praktijkvoorbeeld van Radar (peer education)
15.45 uur  Afsluiting
16.00 uur  Einde

Kun je niet op 3 februari in Tilburg?

Is Tilburg voor jou te ver weg? Of kan je niet op 3 februari? Er volgt nog een bijeenkomst in het noorden van het land. We houden je via Movisie.nl en onze sociale media op de hoogte.

Deze werkconferentie wordt mogelijk gemaakt met subsidie van het ministerie van SZW.

 

Werkconferentie Effectief vooroordelen en discriminatie verminderen