Werkconferentie Effectief vooroordelen en discriminatie verminderen

Heb jij een aanpak of methode ontwikkeld waarmee je vooroordelen, stereotypen of discriminatie onder mensen aanpakt? En wil jij weten hoe je je aanpak kunt versterken? Kom dan op vrijdagmiddag 13 december naar Utrecht.

Je kunt dan kennis én ervaringen uit wisselen met andere ontwikkelaars en Movisie biedt je de nieuwste wetenschappelijke kennis over wat werkt. Wil je juist starten met een nieuwe aanpak of methode? Ook dan ben je op 13 december van harte welkom! 

Helaas is deze bijeenkomst vol, je kunt je niet meer aanmelden.

Wat bieden we je?

Tijdens de werkconferentie ga je zelf aan de slag: onder begeleiding van experts denk je na over hoe je je eigen aanpak kan optimaliseren of hoe je een nieuwe kan opzetten. Je wisselt tips en ervaringen uit met elkaar en Movisie biedt je daarbij de nieuwste kennis. Onderzoekers hebben uit de wetenschappelijke literatuur gefilterd wat wel en wat niet werkt bij het verminderen van vooroordelen, stereotypen en discriminatie.

Op 13 december presenteert Movisie de resultaten van een nieuw onderzoek van het Kennisplatform Integratie en Samenleving (KIS) naar onbewuste manieren van vooroordelen verminderen (‘priming’). Ook krijg je praktische tips voor meer effect bij de aanpak van discriminatie op Vmbo’s, waarnaar vanuit KIS praktijk onderzoek is gedaan. Ook komt het handige Wat werkt-dossier ‘Discriminatie verminderen’ aan bod. 

Waar en wanneer?

Vrijdagmiddag 13 december vanaf 12.00 uur bij Movisie, Catharijnesingel 47, 3511 GC Utrecht. We starten met een lunch. Het programma is interactief en afgelopen om 16.00 uur. Bij aanmelding ontvang je het programma.  

Voor wie is deze bijeenkomst?

Deze bijeenkomst is voor iedereen die: 

  • methodes, interventies of aanpakken ontwikkelt om vooroordelen, stereotypen en / of discriminatie te verminderen. 
  • werkt of als vrijwilliger actief is bij een antidiscriminatiebureau, het sociaal werk (of sociaal domein), het onderwijs of andere sociale organisatie.
  • werkt aan de aanpak van bijvoorbeeld islamfobie, antisemitisme en racisme. Of werkt aan de aanpak van een andere vorm van discriminatie of discriminatie in het algemeen.
  • deze methodes, interventies of aanpakken inzet in het onderwijs, op het werk, in de buurt, in een welzijn- of zorginstelling, in het uitgaansleven, op sociale media of een hele andere plek. 

Kun je niet op 13 december in Utrecht?

Is Utrecht voor jou te ver weg? Of kan je niet op 13 december? Begin 2020 volgen nog twee bijeenkomsten in het zuiden en het noorden van het land. We houden je via Movisie.nl en onze sociale media op de hoogte.