Werkconferentie in Groningen: effectief discriminatie bestrijden

Heb jij een aanpak of methode ontwikkeld waarmee je vooroordelen, stereotypen of discriminatie onder mensen aanpakt? En wil jij weten hoe je je aanpak kunt versterken? Kom dan op donderdagmiddag 5 maart want dan organiseren we speciaal voor het noorden van het land een werkconferentie. De conferentie vindt plaats in samenwerking met en bij het Discriminatie Meldpunt Groningen.

Je kunt op deze (kleinschalige) werkconferentie kennis én ervaringen uit wisselen met andere ontwikkelaars en Movisie bied je de nieuwste wetenschappelijke kennis over wat werkt. Wil je juist starten met een nieuwe aanpak of methode? Ook dan ben je op 5 maart van harte welkom!

Wat bieden we je?

Tijdens de werkconferentie ga je zelf aan de slag: onder begeleiding van experts denk je na over hoe je je eigen aanpak kan optimaliseren of hoe je een nieuwe kan opzetten. Je wisselt tips en ervaringen uit met elkaar en Movisie biedt je daarbij de nieuwste kennis. Onderzoekers hebben uit de wetenschappelijke literatuur gefilterd wat wel en wat niet werkt bij het verminderen van vooroordelen, stereotypen en discriminatie.
Op de werkconferentie wordt nieuwe kennis gedeeld over onder meer onbewuste manieren van vooroordelen verminderen (‘priming’). Ook krijg je praktische tips voor meer effect bij de aanpak van discriminatie op Vmbo’s, waarnaar vanuit KIS praktijk onderzoek is gedaan. Ook komt het handige Wat werkt-dossier ‘Discriminatie verminderen’ aan bod. Tevens presenteert het Discriminatie Meldpunt Groningen een inspirerend voorbeeld uit de praktijk. 

Waar en wanneer?

Donderdagmiddag 5 maart vanaf 12.00 uur bij Discriminatie meldpunt Groningen, Harm Buiterplein 1. We starten met een lunch. Het programma is interactief en afgelopen om 16.00 uur. Bij aanmelding ontvang je het programma en de zaal. Let op: er is beperkt plek dus meld je op tijd aan. 

Voor wie is deze bijeenkomst?

Deze bijeenkomst is voor iedereen die: 

  • methodes, interventies of aanpakken ontwikkelt om vooroordelen, stereotypen en / of discriminatie te verminderen. 
  • werkt of als vrijwilliger actief is bij een antidiscriminatiebureau, het sociaal werk (of sociaal domein), het onderwijs of andere sociale organisatie.
  • werkt aan de aanpak van bijvoorbeeld islamfobie, antisemitisme en racisme. Of werkt aan de aanpak van een andere vorm van discriminatie of discriminatie in het algemeen.
  • deze methodes, interventies of aanpakken inzet in het onderwijs, op het werk, in de buurt, in een welzijn- of zorginstelling, in het uitgaansleven, op sociale media of een hele andere plek. 

Deze werkconferentie wordt mogelijk gemaakt met subsidie van het ministerie van SZW. De locatie wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen.

DMP logo

Aanmelden Werkconferentie in Groningen: effectief discriminatie bestrijden