Werkconferentie ‘Meerdere vliegen in één klap?’

Op vrijdag 29 juni organiseert Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) een werkconferentie ‘Meerdere vliegen in één klap?'.

Let op: deze bijeenkomst is vol. Je kunt je nog aanmelden, dan plaatsen we je naam op een wachtlijst en nemen we contact met je op als er een plek vrijkomt.

Discriminatie kent vele vormen: islamfobie, afrofobie, antisemitisme, homofobie zijn slechts enkele voorbeelden. Steeds meer aanpakken gericht op antidiscriminatie richten zich daarom niet op het verminderen van een specifieke vorm van discriminatie maar op discriminatie in het algemeen. Dit lijkt een stuk efficiënter dan voor iedere vorm van discriminatie een aparte interventie of methode ontwikkelen. Maar tot nu toe is er nog weinig bekend over hoe en wanneer zo’n brede aanpak effectief is. Kunnen verschillende vormen van discriminatie, vanuit één interventie worden verminderd en zo ja, onder welke voorwaarden?

Onderzoekers van KIS doken de wetenschappelijke literatuur in om het uit te zoeken. Zij haalden hier concrete aanwijzingen uit over wat wel werkt en wat niet in het bestrijden van discriminatie met een brede focus. Op 29 juni presenteren zij in Den Haag bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de uitkomsten. Het wordt een interactieve bijeenkomst: want om de resultaten echt praktisch toepasbaar te maken, verneemt KIS graag uw ervaringen uit de praktijk. Op basis van opbrengsten van de bijeenkomst, zal KIS concrete tips formuleren over hoe verschillende vormen van discriminatie gelijktijdig verminderd kunnen worden.  

Aanmelden

Aanmelden kan via het aanmeldformulier onder aan de pagina.

Datum en locatie

Wanneer:      Vrijdag 29 juni om 13.30 uur tot 17.00 uur
Waar:             Ministerie van Sociale Zaken, Den Haag

Programma

13.30 uur     Welkom

13.45 uur     Presentatie uitkomsten literatuuronderzoek

14.30 uur     Reactie panel (met o.a. Lody van der Kamp, Tofik Dibi en Jerry King Luther Afriyie) op eerste uitkomsten

15.15 uur     Korte pauze

15.30 uur     Uiteen in groepjes: formuleren tips

16.15 uur     Conclusie met de zaal

16.30 uur     Borrel

17.00 uur     Einde 

Werkconferentie '‘Meerdere vliegen in één klap?’

HELAAS IS DEZE BIJEENKOMST VOL.

WILT U ZICH INSCHRIJVING VOOR EEN WACHTLIJST, VUL DAN ONDERSTAAND FORMULIER IN.