Werkplaats mantelzorg voor gemeenten

16 september 2014

Vanaf 2015 wordt er bij de zorg en ondersteuning voor kwetsbare burgers meer verwacht van mantelzorgers en het sociale netwerk. Dit vraagt om goede ondersteuning en samenwerking. Als gemeente bent u verantwoordelijk voor het beleid: hoe ondersteunt u mantelzorgers optimaal en voorkomt u overbelasting?

Het Expertisecentrum Mantelzorg, een samenwerkingsverband van Movisie en Vilans, adviseert u graag tijdens de werkplaats 'mantelzorg'. In deze inspiratiesessie, specifiek gericht op gemeenteambtenaren, gaat u op zoek naar passende oplossingsrichtingen op nieuwe vragen. U hoort de laatste ontwikkelingen in het sociale domein en de betekenis hiervan voor mantelzorgondersteuning. Samen met anderen kijkt u waar knelpunten zitten en wisselt u ervaringen en ideeën uit. Het Expertisecentrum Mantelzorg presenteert tools en praktijkvoorbeelden die u kunt gebruiken bij het versterken van mantelzorgondersteuning. Voor meer informatie raadpleegt u de download.

Datum

Dinsdagmiddag 16 september 2014, van 13:00 tot 16:00 uur. Locatie: Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht (routebeschrijving). (let op: gewijzigde locatie!)

Deelnemen?

Wilt u deelnemen? U kunt zich aanmelden door een e-mail met uw gegevens te sturen aan Karen Bevers, e-mail: K.Bevers@movisie.nl.

(Wegens succes herhaald: Vanwege het grote aantal aanmeldingen voor de werkplaats op 15 juli bieden wij deze bijeenkomst nogmaals aan op 16 september.)

Downloads
Werk-aan-mantelzorgondersteuning-16-september-2014