Zicht op resultaat: monitoring en evaluatie bij aanpak eenzaamheid

Online bijeenkomst

Hoe weet je nu of dat wat je doet ook werkt? Dat je aanpak bijdraagt aan het verminderen van eenzaamheid? En hoe maak je de eerste stap? Een praktische insteek bij het zicht krijgen op resultaat!

Een aantrekkelijk thema of niet, maar monitoring en evaluatie zorgt ervoor dat jij weet of dat wat je inzet werkt. Erg belangrijk in de verantwoording van je activiteiten en om ervoor te zorgen dat je eenzaamheid daadwerkelijk vermindert.

Monitoren en evalueren kan op veel niveaus en kan meerdere doelen dienen. Denk aan het monitoren van de cijfers over eenzaamheid binnen jouw gemeente, het evalueren van het proces van de lokale aanpak of het monitoren van de inzet van bepaalde interventies.

Zicht op resultaat

Movisie organiseert, in samenwerking met het Actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid, op 6 juni 2023 van 15.00 tot 17.00 uur een leerbijeenkomst over het thema monitoren en evalueren. We nemen je mee in de basis van monitoren, maar geven ook het podium aan een initiatief en een gemeente die hier al mee bezig zijn. Hoe pakken zij dat aan? En hoe zet je de eerste stappen in monitoren en evalueren? Meld je aan en kom hier meer over te weten!

Online bijeenkomst

De leerbijeenkomst zal online plaatsvinden. Tijdens de leerbijeenkomst is voldoende ruimte om met andere gemeenten in gesprek te gaan over hoe zij bezig zijn in hun lokale setting. Het programma volgt.

Aanmelden: zicht op resultaat: monitoring en evaluatie bij aanpak eenzaamheid