Zorgcoöperatiecongres: Burgers aan zet!

24 april 2018

Burgerinitiatieven in de ouderzorg lijken te wankelen. Hebben deze wel een toekomst of is de macht van de reguliere zorgaanbieder te groot en zijn de financieringssystemen zo bepalend dat burgerinitiatieven uiteindelijk het lootje leggen? Was dit de bedoeling van de ‘participerende samenleving’?

Burgerinitiatieven in de ouderzorg lijken te wankelen. Hebben deze wel een toekomst of is de macht van de reguliere zorgaanbieder te groot en zijn de financieringssystemen zo bepalend dat burgerinitiatieven uiteindelijk het lootje leggen? Was dit de bedoeling van de ‘participerende samenleving’? Deze vragen en meer komen aan bod tijdens het Zorgcoöperatiecongres op 24 april in De Reehorst in Ede.

Er zijn tal van initiatieven rondom de zorg voor ouderen ontwikkeld, waaronder de zorgcoöperaties. Deze ontstaan meestal wanneer de voorzieningen in de zorg ontoereikend zijn en hebben als doel de ouderen zo lang mogelijk in de vertrouwde omgeving te laten wonen. 

Tijdens dit congres staan de volgende vijf sprekers uitgebreid stil bij de burgerinitiatieven in de ouderenzorg en zorgcoöperaties.

  • Ad Pijnenborg (Zorgcoöperatie Hoogeloon)
  • Prof.dr. Guus van Montfort (vm voorzitter Actiz)
  • Prof.dr. Arjo Klamer (Erasmus Universiteit)
  • Wiro Gruisen (manager CZ verzekeraar)
  • Dr. Machteld Huber (directeur Positive Health)
  • Twee kennisdebatten onder leiding van de dagvoorzitter Sven Turnhout (directeur KWH)

Meer informatie en aanmelden loopt via de website van het zorgcoöperatiecongres.