360 graden Movisie Talk aflevering 7: seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag

De zevende aflevering gaat over seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Een onderwerp dat door recente incidenten die de media haalden, volop in de belangstelling staat. Wat moet er gebeuren? Deze aflevering wordt 1 december opgenomen en zal binnenkort te zien zijn op ons YouTube-kanaal.

Gespreksleider Olaf Stomp gaat in gesprek met Mariëtte Hamer, regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, en met Saskia Daru, senior projectleider sociale veiligheid, huiselijk en seksueel geweld bij Movisie.

Mariëtte Hamer gaat in op haar opdracht en werk als regeringscommissaris. Ze benadrukt onder meer het belang van een cultuurverandering rond dit thema en het voeren van een maatschappelijk gesprek. Saskia Daru gaat onder meer in op de beschikbare effectieve interventies en het breed creëren van een sociale norm over welk gedrag wel en niet acceptabel is.

De zevende aflevering wordt 1 december opgenomen en zal binnenkort te zien zijn op ons YouTube-kanaal.

Kern van 360 graden Movisie Talk is een gesprek met een expert of ervaringsdeskundige over een ontdekking of een nieuw of verrassend gezichtspunt, bijvoorbeeld aan de hand van een recente publicatie, een reactie daarop, of ervaring. Elke aflevering is een mix van deskundigheid en ervaring. 360 graden Movisie Talk duurt 30 minuten en vindt maandelijks plaats van 12.00 tot 12:30 uur. De show wordt live vanuit de Movisie-studio gestreamd, maar kun je ook later terugkijken via YouTube en onze website. Presentatoren zijn afwisselend Marcel Ham en Olaf Stomp.

Lees alles over 360 graden Movisie Talk