8 tips voor gemeentelijk preventiebeleid huiselijk geweld

Concrete preventieve maatregelen in de Wmo-uitvoeringsplannen
artikel - 5 januari 2016

Als gemeente wilt u geweld in afhankelijkheidsrelaties liever voorkomen dan achteraf aanpakken. Toch is het vaak zoeken naar concrete preventieve maatregelen in de Wmo-uitvoeringsplannen. Movisie zet 8 manieren op een rijtje om als gemeente het preventiebeleid in te richten.

 

Afbeelding: Anke Arts.

Downloads
Movisie-preventie-huiselijk-geweld

Reacties

D

Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk geworden voor voor de aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling. De steunpunten Huiselijk Geweld (SHG’s) en de Algemene Meldpunten Kindermishandeling (AMK’s) zijn samengevoegd tot Veilig Thuis. Deze nieuwe situatie geeft gemeenten de mogelijkheid om huiselijk geweld en kindermishandeling vroegtijdig, doortastender en integraal aan te pakken. De MOgroep heeft in 2015 Een handreiking gemaakt die duidelijk maakt dat de sociaal werker voor een goed functionerend Veilig Thuis een onmisbare schakel is.

De handreiking is gratis te bestellen via
http://www.mogroep.nl/thema/maatschappelijk-werk/publicaties/publicatie/...
Mocht u de schriftelijke versie gratis willen bestellen kan dat via de webwinkel van de mogroep. Voor meer informatie: Ernst radius, senior adviseur MOgroep, radius@mogroep.nl

Dank Ernst! Deze publicatie is mij uiteraard bekend. Ik ben benieuwd wat jullie recente ervaringen met dit onderwerp en sociale professionals zijn.

Reageer op dit artikel

6 + 2 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.