Aanmelding Congres Regenboogsteden 2022 geopend

5 juli 2022

Vanaf vandaag kun je je aanmelden voor het Congres Regenboogsteden 2022! Movisie organiseert dit congres op vrijdag 14 oktober 2022 in Jaarbeurs Utrecht. Professionals en vrijwilligers die zich bezig (willen) houden met lokaal en regionaal regenboogbeleid of activiteiten en aanbod voor lhbti+ personen organiseren zijn van harte welkom om nieuwe dingen te leren en zich te laten inspireren.

Deelnemers aan het Congres Regenboogsteden worden vanaf 12.30 uur verwacht voor de start van de bijeenkomst met een netwerklunch. Om 13.30 uur start het inhoudelijke programma met een plenaire opening. Vervolgens zijn er twee rondes met sessies en workshops waarvoor je een 1e en 2e optie kunt aangeven bij aanmelding. Het congres zal plenair worden afgesloten en vervolgens is er tot 18.30 uur een netwerkborrel. Alle details over het programma van het Congres Regenboogsteden 2022 zijn te vinden in een apart artikel dat in de aanloop naar het congres nog zal worden aangevuld. 

Bekijk het programma

Host: Barbara Barend

We zijn zeer vereerd dat we kunnen bekendmaken dat journalist en presentator Barbara Barend de host zal zijn van het Congres Regenboogsteden 2022. Barend is hoofdredacteur van het sportmagazine ‘Helden’ en daarnaast regelmatig te gast in talkshows en radioprogramma’s. Daarin is zij altijd scherp en kritisch als het gaat om thema’s als discriminatie en de positie van lhbti+ personen, met name binnen de sportwereld. Samen met haar vrouw vormt ze een regenbooggezin. Binnenkort is een interview met Barbara Barend te lezen op onze website, waarin we met haar vooruitblikken op het Congres Regenboogsteden 2022. 

regenboogsteden congres host barbara barend 2

Aanmelden

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor het Congres Regenboogsteden 2022. Bij aanmelding word je gevraagd een 1e en 2e voorkeur aan te geven voor je deelname aan de workshops en sessies. Deelname aan het congres is kosteloos. 

De inschrijving voor dit congres is gesloten. Heb je interesse om op de wachtlijst geplaatst te worden, mail dan naar evenementen@movisie.nl.

Meld je aan voor het Congres Regenboogsteden 2022

Regenboogsteden

Regenboogsteden, zijn gemeenten die zich actief inzetten voor de emancipatie, veiligheid en sociale acceptatie van lesbische, homo, bi+, transgender en intersekse personen. Movisie is al jaren uitvoerder van het programma Regenboogsteden in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Movisie adviseert en ondersteunt gemeenten in regenboogbeleid, ontwikkelt kennisproducten en publicaties én organiseert kennisuitwisseling. Dit doen we in nauwe samenwerking met lokale (lhbti+) organisaties, sociaal professionals en vele anderen.