Actie: 50 procent korting op publicaties Wat werkt

artikel - 1 maart 2018

De afgelopen tien jaar voerden universiteiten, hogescholen en kennisinstituten in opdracht van Movisie 30 onderzoeken uit naar de effectiviteit van het sociaal werk. Slimme evaluaties op het terrein van mantelzorg, vrijwillige inzet, maatschappelijke activering en ondersteuning, polarisatie en radicalisering, mensen met een beperking, online maatschappelijk werk en empowerment.

De publicaties die uit dit onderzoeksprogramma ‘Inzicht in sociale interventies’ zijn voortgekomen, zijn in de maanden maart en april verkrijgbaar met 50% korting. Doe er je voordeel mee!

Methoden van onderzoek op de kaart

In het onderzoeksprogramma is door gerenommeerde onderzoekers geëxperimenteerd met uiteenlopende methoden van onderzoek. Met name kwalitatieve vormen van onderzoek, zoals Realistische evaluatie, Theory of change, Theory-based evaluation, onderzoeken gebaseerd op case-studies, gespreksanalyses, observatie en interviews. Het onderzoeksprogramma heeft diverse methoden van interventieonderzoek (weer) op de kaart gezet bij onder meer universiteiten. Zij zijn opgenomen in het onderwijscurriculum en worden ingezet bij evaluatieonderzoek. Naast de evaluatiestudies zijn er enkele essays en onderzoeken gepubliceerd over evidence based werken in het sociaal domein. Ook deze zijn met korting verkrijgbaar.

Gezamenlijk geven de publicaties van het onderzoeksprogramma inzicht in de bruikbaarheid van diverse methoden van interventieonderzoek in het sociaal domein. Verschillende vormen van onderzoek zijn opgenomen in twee verzamelbundels. ‘Weten wat werkt’ (2013) van Jurriaan Omlo, Martijn Bool en Peter Rensen en ‘Kwalitatief evalueren in het sociale domein’ (2014) van Vasco Lub. Deze publicaties zijn te bestellen via de boekhandel..

Kortingsactie

Onderstaande publicaties kun je nu voor de helft van de prijs bestellen. Klik op de bestelknop van de publicatie die je wilt bestellen. In de webshop vul je de kortingscode actieESI in. Je ziet het veld waar je de actiecode kunt invullen nadat je bent ingelogd of je je hebt geregistreerd. Al deze publicaties zijn trouwens altijd gratis te downloaden.

Evaluatieonderzoek naar sociale interventies

Mantelzorg:

Vrijwillige inzet:

Burgerinitiatief:

Eenzaamheid:

Maatschappelijke activering:

Maatschappelijke ondersteuning:

Werken in de wijk:

Polarisatie en radicalisering:

Mensen met een beperking:

Online maatschappelijke werk:

Onderzoek naar en essays over evidence based werken in het sociaal domein

Empowerment

Divers