Aflevering 3: Geld erbij voor mensen onder de armoedegrens?

360 graden Movisie Talk

Op 21 april 2022 was de derde aflevering van 360 graden Movisie Talk, de nieuwe talkshow van Movisie. Deze aflevering ging over de vraag of een structurele verhoging van lage inkomens een goed idee is. Marcel Ham ging in gesprek met Tilburgse bijstandsgerechtigde Hanny Heuvelink, Nibud-directeur Arjan Vliegenthart, hoogleraar economie Pierre Koning en Movisie-expert Marjet van Houten. Kijk de derde aflevering nu terug.

De prijzen stijgen als een komeet. Dat schrijnt vooral voor de 1 miljoen mensen met een laag loon of een uitkering. Zonder reserves moeten zij al snel kiezen tussen eten of verwarming. Mensen die moeten rondkomen van maximaal 120 procent van het sociaal minimum krijgen een eenmalige energietoeslag van 800 euro, zo besloot het kabinet onlangs. Is dat genoeg? De Landelijke Armoedecoalitie bepleit – ondersteund door Movisie en het Nibud – een structurele verhoging van de lage inkomens. Is zo’n verhoging een goed idee? Met hoeveel dan? En wat zijn de nadelen?

Hieronder kun je de derde aflevering terugkijken. Alle afleveringen verschijnen op het YouTube-kanaal van Movisie.

Nieuw: 360 graden Movisie Talk

Kern van 360 graden Movisie Talk is een gesprek met een expert of ervaringsdeskundige over een ontdekking of een nieuw of verrassend gezichtspunt, bijvoorbeeld aan de hand van een recente publicatie, een reactie daarop, of ervaring. Elke aflevering is een mix van deskundigheid en ervaring. 360 graden Movisie Talk duurt 30 minuten en vindt maandelijks plaats van 12.00 tot 12:30 uur. De show wordt live vanuit de Movisie-studio gestreamd, maar kun je ook later terugkijken via YouTube en onze website. Presentatoren zijn afwisselend Marcel Ham en Olaf Stomp.

Lees alles over 360 graden Movisie Talk