Artikelenreeks ‘Jezelf zijn in de provincie’ gebundeld

Tijdens het Congres Regenboogsteden 2022 op vrijdag 14 oktober werd de gebundelde artikelenreeks Jezelf zijn in de provincie gepresenteerd. De eerste exemplaren werden door auteur Bo Hanna uitgereikt aan minister Robbert Dijkgraaf en gedeputeerde Rob van Muilekom van de provincie Utrecht. De reeks is gemaakt in samenwerking met de Regenboogprovincies.

Sinds de tweede helft van 2021 ondersteunt Movisie de Regenboogprovincies. Begin 2022 werd het idee geopperd om te onderzoeken op welke wijze de Regenboogprovincies gezamenlijk meer zichtbaar konden zijn. Er werd samen besloten om een artikelenreeks te maken van de Regenboogprovincies. Een reeks waarin vanuit de provincies mensen aan het woord komen die allen op hun eigen manier een bijdrage leveren aan ‘jezelf kunnen zijn’ in hun eigen provincie.

De artikelen, die inmiddels los online zijn verschenen, zijn gemaakt op basis van interviews die journalist Bo Hanna met diverse personen hield. De vormgeving van de gebundelde versie is gedaan door Daan Walder en de illustratie op de omslag is gemaakt door Sterre Meijerink.

Download hier 'Jezelf zijn in de provincie'


cover drukwerk congres regenboogsteden jezelf zijn in de provincie

 

Regenboogprovincies

In 2016 werd Drenthe als eerste een Regenboogprovincie: een provincie die zich vanuit de provinciale organisatie inzet voor lesbische, homoseksuele, bi+, transgender en intersekse (lhbti+) inwoners. Na Drenthe volgden al snel meer provincies en in 2020 sloot Friesland zich als laatste aan.

Foto: Maud Fernhout