‘Discontinuïteit is de olifant in het sociaal domein’

Interview met Movisie-expert Radboud Engbersen | De Agenda van het Sociaal Werk 2022

19 juli 2022

Het geheim van de lange relatie. Dat is de titel van het essay dat onlangs verscheen over de behoefte aan meer continuïteit in het sociaal domein. De discontinuïteit speelt op drie niveaus: beleidsmatig, organisatorisch en relationeel. ‘Het is de olifant in de kamer. Iedereen weet het, maar iedereen negeert het.'

De uitspraak over de olifant komt van Movisie-Expert Radboud Engbersen. Hij schreef Het geheim van de lange relatie samen met Thijs Jansen van Stichting Beroepseer en Rienk Janssens van de VNG. Engbersen heeft zelf zeker een lange adem wat betreft dit thema: hij schreef in 2003 al eens een artikel over de (dis)continuïteit in sociaal beleid.

Lees het volledige artikel op de site van Zorg+Welzijn

Het belang van continuïteit in het sociaal domein is het thema van De Agenda van het Sociaal Werk 2022: Het belang van vertrouwde gezichten in het sociaal domein. De bijeenkomst is op 6 oktober. Meld je aan via één van de twee aanmeldformulier hieronder.

Aanmelden voor De Agenda van het Sociaal Werk 2022

Wil je De Agenda fysiek bijwonen? Meld je dan hier aan.
Wil je De Agenda digitaal bijwonen? Meld je dan hier aan.

Op het Congrestival Back to Basics, dat in het teken staat van de sociale basis, verzorgen Radboud Engbersen en Thijs Jansen (Stichting Beroepseer) de workshop Hoog tijd voor continuïteit in het sociaal domein! Meld je hier aan.